Dienas ziņas

Valmierā sāk veidot dabisko pļavu

Dienas ziņas

ES ārlietu ministri satraukti par Afganistānu

Brīvdabas tirdziņš "Multimāksla" notiek arī reģionos

Brīvdabas tirdziņš «Multimāksla» notiek arī reģionos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem un 4 mēnešiem.

“Multimāksla” ir Latvijā populāru mūziķu, aktieru un mākslinieku brīvdabas tirdziņš, kur plašāka sabiedrība var gūt ieskatu dažādu personību hobijos un talantos. Projekts nupat atklāts ar tirgošanos Rīgā, gan arī pirmo izbraukuma tikšanos ārpus galvaspilsētas – Rēzeknē. Tirdziņi organizēti, lai atbalstītu radošo profesiju pārstāvjus laikā, kad koncerti un kultūras pasākumi klātienē aizvien nenotiek.

Šim laikam neierasta rosība notiek Rēzeknes Festivāla parkā. Te savā pirmajā izbraukuma brīvdabas tirdziņā “Multimāksla” piedalās Latvijā populāri mūziķi un aktieri – Roberto, Guntars Račs, Katrīna Dimanta un citi. Līdz ar pamatnodarbošanos katram no viņiem ir arī vairāki citi talanti, to vidū apģērba dizains un mūzikas instrumentu izveide, pavārmāksla, gleznošana un dažāda veida rokdarbi.

Producents un tirdziņa idejas līdzautors Sandis Mohovikovs skaidro: “Mākslinieki jau gadu nedrīkst koncertēt, nenotiek koncerti un mēs domājām, ko var darīt šajā laikā? Un ir atļauti tirdziņi, ir brīvdaba, tuvojas vasara un mākslinieki pirms pandēmijas un pandēmijas laikā ir radījuši brīnišķīgus darbus ar savām rokām – gan gleznas, gan rotas, gan dažādus marinējumus.”

Tā piemēram, mūziķis Igo radījis apgleznotus traukus. Viņš atzīmē:

“Vajag tikai atjautību, drosmi un, patiesībā, labus draugus un, ja tas viss sakrīt, tad, es domāju, ka izeja vienmēr atradīsies pat no vissarežģītākās situācijas.”

Brīvdabas tirgošanās norit ievērojot visus piesardzības pasākumus, turklāt, lai novērstu apmeklētāju drūzmēšanos, iepriekš netiek atklāts, kuri desmit no projektā iesaistītajiem 20 māksliniekiem viesosies konkrētajā vietā. Manāms gan, ka radošajiem cilvēkiem šobrīd ļoti trūkst komunikācijas ar plašāku sabiedrību.

Grupas “Riga Reggae” līderis Horens Stalbe dalās emocijās: “Laiks doties pie tautas, satikt cilvēkus, koncerti tagad notiek mazāk, vismaz ir gadatirgus, tas arī ir kolosāli! Šis ir pirmais solis, lai kaut kas pasaulē mainītos! Sākam ar Rēzekni!”

“Tad, kad māksliniekiem ir jāpiedalās labdarības akcijās un jāsavāc naudu bērniem, viņi iet un dara un, ja māksliniekiem ir tagad varbūt ne tik labi laiki, tad mēs arī šādā laikā viņus atbalstām! Kas vēl ir interesanti – parasti mēs māksliniekus redzam tikai uz skatuves kā “Gorā”, bet šajā gadījumā mēs viņus satiekam tirdziņā, skvērā, aci pret aci,” atzīmē producents un tirdziņa idejas līdzautors Sandis Mohovikovs.

Projekta “Multimāksla” autori cer, ka ideju par aktieru un mūziķu atbalstīšanu novērtēs visā Latvijā, savukārt Rēzeknē uzrunātie apmeklētāji vēlētos, lai līdzīga veida pasākumā vienotos arī vietējie mākslinieki.

Nākamās nedēļas nogalē brīvdabas tirdziņš dosies uz Smilteni, Strenčiem un Viesīti, bet līdz rudenim tas notiks arī citos Latvijas reģionos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti