Covid-19 Eirovīzijā: saslimis iepriekšējais uzvarētājs, kuram bija jāpiedalās finālā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem un 1 mēneša.

Ar Covid-19 saslimis Dankans Lorenss (Duncan Laurence) – 2019. gada Eirovīzijas uzvarētājs, kuram bija jāuzstājas šī gada finālā, vēstīts konkursa mājaslapā.

Kā norādīja Eirovīzijas organizatori, bija plānots, ka Nīderlandes dziedātājs Dankans Lorenss uzstāsies sestdien gaidāmajā fināla šovā. Viņa simptomi esot viegli, tomēr obligātās karantīnas dēļ viņš nevarēs uzstāties, taču piedalīšoties šovā citādā formātā.

Lorensam vēl pirmdien, 17. maijā, Covid-19 tests bija negatīvs, un tādēļ viņš varēja piedalīties pirmajā pusfinālā. Dienu vēlāk, 19. maijā, viņam parādījušies viegli simptomi un testa rezultāts bija pozitīvs.

Eirovīzijas rīkotāji atgādināja, ka konkursa norises laikā tiek ievērots stingrs drošības protokols, un visiem iesaistītajiem jāvar uzrādīt negatīvs Covid-19 tests, kas nav vecāks par 48 stundām.

Eirovīzijas mājaslapā publicēta informācija, ka kopš 6. aprīļa, kad sākās darbs “Ahoy” arēnā Roterdamā, darbiniekiem, brīvprātīgajiem, māksliniekiem, delegāciju un mediju pārstāvjiem veikti vairāk nekā 24 400 testi. No tiem 16 (0.06%) bijuši pozitīvi.

Iepriekš inficēšanās ar Covid-19 tika atklāta arī Polijas delegācijā un Islandi pārstāvošo mūziķu vidū.

KONTEKSTS:

Jaunā koronavīrusa pandēmijas dēļ 2020. gada Eirovīzijas konkurss tika atcelts. Bija plānots, ka tas notiks Roterdamā, jo 2019. gadā Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā uzvarēja Nīderlandes pārstāvis Dankans Lorenss ar balādi "Arcade", izcīnot Nīderlandei tiesības rīkot nākamo konkursu. Nīderlande šīs tiesības realizē 2021. gadā.

Eirovīzijas noteikumi nosaka, ka 2021. gada konkursā var piedalīties 2020. gadā izvirzītie valstu pārstāvji, taču ne ar pērn uzvarējušo dziesmu. Uz Roterdamu devusies arī Latvijas nacionālā atlases konkursa “Supernova” 2020. gada uzvarētāja Samanta Tīna ar dziesmu "The Moon is Rising". Viņa piedalīsies konkursa otrajā pusfinālā 20. maijā. Konkursa fināls notiks sestdien, 22. maijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti