No melanholijas līdz svinību virpulim. Šīs nedēļas gaidas mūzikas pasaulē

Mūzikas žurnālists, raidījuma "Kultūrdeva" satura producents un "Kilograms kultūras" žūrijas loceklis Kaspars Zaviļeiskis iesaka padarīt rudeni krāsaināku un ļauties gan tam atbilstošai melanholijai, gan mesties muzikālu svinību virpulī.

"The Cure" albuma gaidās

16 gadus gaidītais leģendārās angļu rokgrupas "The Cure" albums tās fanus visā pasaulē aplaimos jau pēc nepilna mēneša – 1. novembrī. Kamēr vēl tikai gaidām grupas 14. plati "Songs of a Lost World", varam aizgūt piemēru no minētajiem vispasaules faniem un nogurdināt mūzikas straumēšanas servisu robotus, griežot uz riņķi albuma pirmo singlu "Alone" – nesteidzīgu un izjustu balādi labākajās Roberta Smita un draugu tradīcijās.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Latviešiem gan jauno albumu ievadošā dziesma liek arī lepni pacelt galvu, jo tieši pirms diviem gadiem "The Cure" Rīgā to publiski atskaņoja pirmo reizi.

Tas notika, ievadot Eiropas tūres pirmo koncertu ar gluži jaunu darinājumu, kam sekoja muzikāli nostalģisks ceļojums cauri četrām desmitgadēm. "Arēnā Rīga" bija ieradušies pat britu vadošo mūzikas mediju žurnālisti, jo šādu notikumu gluži vienkārši nedrīkstēja laist garām.

Kultūrtelpas "M/Darbnīca" svinības

11. oktobrī savu četru gadu pastāvēšanas gadadienu svinēs Latvijas jaunās džeza skatuves kulta vieta – kultūrtelpa "M/Darbnīca". Tā un vinila plašu izdevniecība "Jersika Records" uzskatāmi par galvenajiem no jauna uzplaukušās pašmāju džeza pasaules karognesējiem, tādēļ iemesls apsveikt K. K. fon Stricka villas kvartālā atrodamo koncertvietu ir gana liels.

Svinību programma gan pagaidām tiek paturēta noslēpumā.

Taču nav šaubu, ka vakars būs laba latviešu džeza piesātināts, ja vakara aprakstā minēti tādi vārdi kā "džeza koncerts", "pārsteidzošas "M/Darbnīcas" saimes draugu performances" un "jam session".

Viens vārds gan jau zināms – dejot gribētājus uzmundrinās jau minētās izdevniecības "Jersika Records" vadītājs Mareks Ameriks, kurš amatu apvienošanas kārtībā ir arī vinila plašu dīdžejs ar atbilstošu muzikālo arsenālu.

"Pienvedēja piedzīvojumiem" 30

Kamēr kultūrtelpas "M/Darbnīca" aktīvisti nopūtīs četras svecītes, pašmāju alternatīvā roka leģendām "Pienvedēja piedzīvojumi" būs jāievelk plaušās krietni vairāk gaisa. 11. oktobrī koncertzālē "Palladium" grupa ar vērienu svinēs savu 30 gadu jubileju, piedāvājot muzikālu retrospekciju un, protams, arī dažus pārsteigumus šovasar tapušu jaunu dziesmu veidolā, kas iezīmēs topošā, septītā grupas albuma aprises.

Taču, kā jau jubilejas reizē, apmeklētāji no grupas sagaidīs tieši lielākos hitus, kas nozīmē arī dziesmas "Pienvedēja piedzīvojumi" kopdziedāšanu un kopizlēkāšanu, neskatoties uz to, ka pats oriģināli no Sabiles nākušais trio vienubrīd bija pasācis to koncertos vairs nespēlēt.

No saviem ordeņiem neaizmuksi, tādēļ "paskaties šeit – neviena nav" noteikti izskanēs arī, visticamāk, līdz ūkai piepildītajā koncertzālē "Palladium".

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti