Iepazīšanās un atkalsatikšanās – trīs kultūras pieturpunkti šai nedēļai

Šonedēļ restaurētās Rīgas pils vārtus apmeklētajiem vērs Latvijas Nacionālais vēstures muzejs. Vērts nepalaist garām arī pirmo iespēju apmeklēt Latvijas Nacionālā rakstniecības un mūzikas muzeja jaunās telpas. Savukārt ar ekrāna starpniecību tiešraidē no Londonas ­– aktieris Endrjū Skots monoizrādē uz Karaliskā Nacionālā teātra skatuves.

Rīgas pils
Rīgas pils

Rīgas pilī uz atkalsatikšanos aicina Nacionālais vēstures muzejs

Pēc vairāk nekā 10 gadu pārtraukuma Latvijas Nacionālais vēstures muzejs vērs restaurētās Rīgas pils vārtus apmeklētājiem.

26. un 27. oktobrī tur gaidāma pasākumu programma "Atkalsatikšanās Rīgas pilī", kurā pili iepazīt palīdzēs apskates punktu maršruts, kas vedīs no velvju pagrabiem līdz pat bēniņiem.

Ekspresizstādē "Pazaudēts un atrasts" varēs aplūkot interesantākos priekšmetus, kas uzieti restaurācijas laikā, bet fotoizstāde "Toreiz un tagad" iepazīstinās ar pils telpu pārvērtībām laika gaitā. Atkalsatikšanos papildinās vēl citi notikumi, priekšnesumi un darbnīcas. Īpaša programma paredzēta arī ģimenēm ar bērniem.

Helēnas Heinrihsones personālizstāde "Klejotāji" LNRMM
Helēnas Heinrihsones personālizstāde "Klejotāji" LNRMM

Pirmā iespēja aplūkot jaunās Rakstniecības un mūzikas muzeja telpas

Līdz 9. novembrim Latvijas Nacionālā rakstniecības un mūzikas muzeja telpās aplūkojama mākslinieces Helēnas Heinrihsones personālizstāde "Klejotāji", kurā aktualizēts iekšējais konflikts starp cilvēka jūtām un prātu.

Izstāde ir arī pirmā iespēja apmeklēt jaunās muzeja telpas Mārstaļu ielā 6, kurās gaidāmā ekspozīcija "Prokrastinācija un radīšana" vēl tikai top un durvis vērs nākamgad.

Karaliskā Nacionālā teātra izrāde "Vaņa" ("Vanya")
Karaliskā Nacionālā teātra izrāde "Vaņa" ("Vanya")

Endrjū Skots uz Londonas Karaliskā Nacionālā teātra skatuves

Karaliskais Nacionālais teātris Londonā jau vairāk nekā 15 gadus savas izrādes piedāvā tiešraidē kinoteātru skatītājiem visā pasaulē.

22. oktobrī arī Rīgā – uz "Forum Cinemas" ekrāna – aktieris Endrjū Skots (kuru skatītāji iemīlējuši seriālos "Fleabag", "Sherlock" un pavisam nesen arī jaunajā "Ripley") atkal atdzīvinās vairākus tēlus Saimona Stīvensa jaunajā Čehova lugas "Tēvocis Vaņa" versijā. Stīvenss, starp citu, ir arī grāmatas "Savādais atgadījums ar suni naktī" lieliskā dramatizējuma autors, tāpēc tiem, kas vēl nav redzējuši, – šo izrādi pavada jo īpaša intriga.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti