Rīta Panorāma

Ungārija pārņēmusi prezidentūru ES padomē

Rīta Panorāma

Laika ziņas

"Prāta spēles" ASV kino tirgū sacenšas ar "Kluso pasauli"

«Prāta spēles» ASV kino tirgū sacenšas ar «Kluso pasauli»

Jau trīs nedēļas absolūtās līderpozīcijā ASV un pasaules kino tirgū ir animācijas filma "Inside out 2" jeb "Prāta spēles 2", kas nopelnījusi miljardu dolāru. Tomēr nedēļas nogalē tai nopietnu konkurenci radījusi apokaliptiskā fantastikas filma "Klusā pasaule: Pirmā diena".

"Prāta spēles 2" ir turpinājums 2015. gada filmai, un personificētā veidā vēsta par 14 gadus vecas meitenes emociju pasauli. Filma radīta sadarbībā ar psihologiem, to augstu novērtēja kino profesionāļi, taču lielie panākumi ir nedaudz negaidīti.

Iepriekšējās filmas kopējie ieņēmumi bija 859 miljoni ASV dolāru, bet turpinājums jau pārspējis kāroto miljarda latiņu.

Pārsteigums ir arī diametrāli pretējā stila "Klusās pasaules" debija ar brīvdienās nopelnītiem 53 miljoniem dolāru, jo tai prognozēja mazākus ienākumus. Tajā galvenā varone Samira kopā ar savu kaķi cenšas izdzīvot, kad pasaulei uzbrūk asinskāri citplanētiešu radījumi ar ultraskaņas dzirdi.

Atsauksmes ietekmīgajā tīmekļa vietnē "Rotten Tomatoes" ir pozitīvas, un kāda kritiķe atzina, ka tā ir ideāla šausmu filma gan to cienītājiem, gan tiem, kuriem šis žanrs nepatīk. Īpaši tiek slavēta galvenās lomas atveidotāja Lupita Njongo.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti