Rīta Panorāma

Izraēla sola atbildes triecienu Irānai

Rīta Panorāma

ĶTR plaši atzīmē valsts dibināšanas 75. gadadienu

Filma "Robotiņš" ASV kinoteātros pārspēj Kopolas "Megapoli"

Animācijas filma «Robots savā vaļā» ASV kinoteātros pārspēj Kopolas «Megapoli»

Aizvadītās nedēļas nogalē Amerikas Savienoto Valstu (ASV) kinoteātros notika divas interesantas debijas. Prognozēti un tomēr negaidīti pārliecinoši animācijas filma par robotiņu pārspēja kino vecmeistara Frānsisa Forda Kopolas episko zinātniskās fantastikas filmu "Megapole" ("Megapolis").

Lentes "Kā pieradināt pūķi" autoru jaunais darbs "Robots savā vaļā" ("The Wild Robot") vēsta par robotiņu Rozu, kas nonāk uz neapdzīvotas salas. Lai izdzīvotu skarbajā vidē, tas pamazām pielāgojas salas apstākļiem un sadraudzējas ar salas dzīvniekiem, tai skaitā zoslēnu – bāreni.

Filma pirmajā nedēļas nogalē nopelnīja gandrīz 36 miljonus ASV dolāru, izpelnījās pozitīvas kritiķu un skatītāju atsauksmes, tāpēc eksperti tai prognozē panākumus arī nākotnē.

Episkāka ir Kopolas lente, kuras darbība norisinās iedomātā mūsdienu ASV pilsētā Jaunajā Romā. Tajā ģeniāls arhitekts pēc postošas katastrofas vēlas izveidot utopisku megapoli, bet viņam jāstājas pretī korumpētajam mēram.

85 gadus vecais režisors iepriekš uzsvēra, ka peļņa viņam nerūp un vēl pirms 40 gadiem iecerētais darbs esot personisks paziņojums par cilvēka iespējām. Četri miljoni un sestā vieta ASV topā ir pieticīgs rādītājs, taču, šķiet, šis ir gadījums, kad abas lentes varētu pelnīti iegūt arī Latvijas skatītāju ievērību.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti