Rīta Panorāma

Vēlēšanās Azerbaidžānā uzvarējusi prezidenta Alijeva partija

Rīta Panorāma

Izstrādā virtuālu rīku pedagogu nodarinātības modelēšanai

Venēcijas kinofestivāla īpašo balvu saņem Pīters Veirs

Venēcijas kinofestivāla īpašo balvu saņem Pīters Veirs

Itālijas pilsētā Venēcijā sācies 81. starptautiskais kinofestivāls, kurā īpašā balva par mūža ieguldījumu pasniegta austrāliešu režisoram un scenāristam Pīteram Veiram. Atpazīstamību visā pasaulē viņš ieguva ar lentēm "Mirušo dzejnieku biedrība", "Trumena šovs" un "Master and comander".

Festivāla direktora Alberto Barberas paziņojumā norādīts, ka ar 40 gadu laikā radītām trīspadsmit filmām Veirs nodrošinājis vietu mūsdienu kino izcilāko režisoru sabiedrībā. Pagājuša gadsimta 70. gados viņš palīdzēja atdzimt Austrālijas kino, bet vēlāk kļuva par vienu no Holivudas varoņiem.

Filmās viņš apvieno pārdomas par personīgām tēmām un nepieciešamību sasniegt pēc iespējas plašāku auditoriju. Jūtīgums ļauj viņam risināt aktuālas tēmas, piemēram, krīzi patērētāju sabiedrībā, jauniešu pieaugšanas problēmas, piedzīvojumu vilinājumu un sacelšanās instinktu.

Savukārt pats laureāts preses konferencē pauda mīlestību festivāla rīkotājvalstij. Venēcija un citas pilsētas, kā arī šeit apskatāmie mākslas darbi, gleznas, skulptūras un arhitektūra sniedzot enerģiju un palīdz uzlādēt baterijas. Viņš arī pateicās festivāla rīkotājiem par balvu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti