No Lastādijas līdz Mazirbei. Īsfilmu festivāls «2Annas» dodas kino tūrē

Starptautiskais īsfilmu kino festivāls "2Annas" šogad piedāvā īpašu iespēju baudīt pašmāju un ārzemju īsfilmas. "2Annas" dodas kino tūrē, viesojoties dažādās Latvijas pilsētās, pasākumos tiks izrādītas īpaši izmeklētas īsfilmu programmas, informēja festivāla rīkotāji. 

Skatītājiem būs iespēja redzēt dažādus stāstus, tēlus un piedzīvot mākslas neierobežotās iespējas. No Lastādijas kultūras kvartāla līdz Mazirbes lībiešu tautas namam un vēl tālāk – "2Annas" sola neaizmirstamus kino vakarus dažādās vietās, katrā no tām piedāvājot īpašu programmu un atmosfēru.

"2Annas" tūrē: kino svētki Lastādijā

Svētdien, 11. augustā, pulksten 20.00

Lastādijas pagalmā, Rīgā

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Pirmais tūres pieturas punkts ir Rīgas radošais kvartāls Lastādija, kurā apmeklētājiem būs iespēja baudīt programmu "Īsie latvieši 2024". Šajā programmā ir apkopotas jaunākās latviešu īsfilmas, kas cīnījās par Labākās Baltijas īsfilmas titulu festivālā "2Annas" 2024. Tas būs stāstu vakars par latviešu režisoru sapņiem, atmiņām un aktuālajiem jautājumiem. Filmas tiks rādītas divos seansos, starp kuriem būs laiks sarunām un refleksijām. Kamēr skatītāji izbaudīs kino, Lastādija parūpēsies par naksniņām.

"2Annas" tūrē: "Ādažu čipsu" un MOT kino vakars

Trešdien, 14. augustā, pulksten 20.00

Tallinas ielas kvartālā, Rīgā

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Tallinas kvartālā kino mīļotājus gaida jauniešu īsfilmu programma "Kā Mēs Plūstam". Šī programma piedāvā unikālu skatījumu uz mūsdienu jauniešu pasauli, kurā emocijas plūst brīvi un stāsti nes jaunu dzīves garšu. Filmas, kas būs pilnas ar aizraujošiem piedzīvojumiem, pirmo mīlestību un dzīves pārmaiņām, noteikti iepriecinās skatītājus un liks aizdomāties.

"2Annas" tūrē: Mazirbe

Piektdien, 16. augustā, pulksten 20.00

Lībiešu tautas namā, Mazirbē

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

"2Annas" viesosies lībiešu kultūras sirdī — Lībiešu tautas namā. Šeit būs iespēja skatīties programmu "Īsie latvieši 2024", kas apvieno spēcīgus, personīgus stāstus no Latvijas režisoriem. Pasākums notiks sadarbībā ar radošo rezidenci "Mitago", kas piedāvā ideālu vidi radošam darbam, scenāriju rakstīšanai un montāžai. Lībiešu tautas nams ar savu vēsturisko nozīmi un kultūras bagātību ir zīmīgs papildinājums šim izcilajam kino vakaram.

"2Annas" Baltajā naktī

Sestdien, 7. septembrī, pulksten 17.00–1.00

Botāniskajā dārzā, Rīgā

Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Mūsdienu kultūras foruma "Baltā nakts" ietvaros Botāniskā dārza gurķu māja pārtaps par neparastu māksliniecisko performanču vietu. Projekts "NeuroGurķi" piedāvās unikālu sinerģiju starp bioloģiju, tehnoloģijām un cilvēka prātu. Vakara kulminācija būs performancē "NeuroGurķu Simbioze: tehnoloģiju un smadzeņu viļņu sintēze", kurā mākslinieces Ieva Vīksne un Waterflower apvienos mākslu ar zinātni, radot audiolivizuālu performanci. Tāpat apmeklētājiem būs iespēja baudīt bērnu un jauniešu īsfilmu programmas "Mēs Kopā" un "Kā Mēs Plūstam", kā arī vērot īpašu īsfilmu programmu "Latviešu simbioze".

"2Annas" Kijivas Starptautiskajā īsfilmu festivālā

12.–18. septembrī

Kijivā, Ukrainā

"2Annas" kino tūres starptautiskais pieturpunkts būs Kijivā, kur festivāla programmas direktore Laima Graždanoviča kā kuratore prezentēs programmu "2Annas ISFF Best of Baltics: Against The Odds". Šī programma piedāvā ieskatu labākajās Baltijas īsfilmās no pēdējiem desmit gadiem, ieskaitot Laura un Raita Ābeļu filmu "Kastrāts kuilis" un Lizetes Upītes animācijas filmu "Rīgas Ceriņi".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti