Ginta Zilbaloža animācijas filma «Straume» nominēta Eiropas Kinoakadēmijas balvai

Eiropas Kinoakadēmija 9. oktobrī paziņojusi nominācijas kategorijā "Eiropas animācijas pilnmetrāžas filma". Starp nominantiem ir arī Ginta Zilbaloža filma "Straume" ("Flow"), paziņots kinoakadēmijas mājaslapā.

Nominētās filmas: 

  • "Straume", rež. Gints Zilbalodis (Latvija, Francija, Beļģija) 
  • "Living Large", rež. Kristina Dufkova (Čehija, Francija, Slovākija) 
  • "Savages", rež. Klods Barrass (Šveice, Francija, Beļģija) 
  • "Sultana's Dream", rež. Izabela Herguera (Spānija, Vācija, Indija) 
  • "They Shot the Piano Player", rež. Fernando Trueba un Havjers Mariskals (Spānija, Francija, Nīderlande, Portugāle, Peru)

Nominācijas kategorijās "Eiropas filma", "Eiropas režisors", "Eiropas aktrise", "Eiropas aktieris", "Eiropas scenārists" un "Eiropas dokumentālā filma" tiks publiskotas 2024. gada 5. novembrī.

Pēc tam Eiropas Kinoakadēmijas locekļi balsos par uzvarētāju, kurš tiks paziņots 2024. gada 7. decembrī Lucernā. 

Atlases pamatā ir Eiropas Kinoakadēmijas dažādības un iekļaušanas standarti. 

Pilnmetrāžas filma "Straume" ir 3D animācijas tehnikā veidots darbs, kas stāsta par Kaķi – vientuļnieku un individuālistu, kurš negaidītu un lielu plūdu dēļ pazaudē savas mājas un nonāk nelielā laivā, kurā spiests sadarboties ar citiem zvēriem, lai izdzīvotu. Filma veidota Zilbalodim raksturīgajā autorrokrakstā – tas ir reizē poētisks un vizuāli grandiozs ceļojums cauri pārplūdušai pasaulei, kurā no cilvēkiem nav ne miņas.

Filmas "Straume" pasaules pirmizrāde notika Kannu kinofestivālā, kur tā bija iekļauta festivāla konkursa programmā "Īpašais skatiens".  Tā ieguvusi prestižā Ansī starptautiskā animācijas filmu festivāla (Festival international du film d'animation d'Annecy) pilnmetrāžas filmu konkursa skatītāju balvu, žūrijas balvu, kā arī balvu par labāko mūziku un balvu filmas tālākai izplatīšanai. Tāpat lauri plūkti Otavas Starptautiskajā animācijas festivālā, animācija "Straume" nominēta Eiropas Parlamenta LUX skatītāju balvai, kā arī ir Latvijas pieteikums "Oskara" nominācijai

Pie filmas "Straume" strādājusi starptautiska komanda – filmas tēlu animācija veidota Francijā, skaņas pēcapstrāde veikta Beļģijā, tēli un vides elementi, vizuālie efekti un mūzika tapa Latvijā. Filmas galvenajā radošajā komandā ir režisors, producents, scenārists un mākslinieks Gints Zilbalodis, producents un scenārija līdzautors Matīss Kaža, producenti Rons Diānss (Ron Dyens) un Gregorijs Zalkmans (Gregory Zalcman), skaņu režisors Gurvals Koiks-Gallass (Gurwal Coïc-Gallas), galvenais animators Leo Silī-Pelisjē (Léo Silly-Pélissier), mūzikas autori Gints Zilbalodis un Rihards Zaļupe, vizuālo efektu mākslinieki Konstantīns Višņevskis un Mārtiņš Upītis.

Eiropas Kinoakadēmijas balva ir vispazīstamākā un prestižākā Eiropas kino balva. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti