Skatītāju vērtējumam nodod Agneses Aizpurietes animācijas īsfilmu «Dubnas Preteklis»

Trešdien, 9. oktobrī,  Kino Mājā notiks pirmizrāde jaunai animatores un mākslinieces Agneses Aizpurietes animācijas īsfilmai "Dubnas Preteklis". Tā stāsta par dziedāt mīlošu odu kādā vasaras dienā Dubnas upes krastā, stāsta filmas veidotāji.

Sirsnīgā un asprātīgā īsfilma tapusi filmu studijā "Rija". Filma stāsta par nedaudz kaitinošu odu, kurš mīt Dubnas upes krastā un mēģina atrast kādu, kas spēs novērtēt viņa dziesmu. Pārējie pļavas iemītnieki odu ir nodēvējuši par Pretekli, jo nelāgu pārpratumu dēļ odiņa izdarības apkārtējiem šķiet nejaukas. Lai arī ods bieži vien nemāk kontrolēt savas emocijas, patiesībā viņš ir jauks.

Agnese Aizpuriete stāsta: "Esmu uzaugusi pie šīs upes, tā man sirdī mīļa ar savu smaržu, gleznainajiem atspulgiem un pavasarī krastos ziedošajām ievām. Jā, tur rosās spāres, dēlītes, pa virsmu dreifē garkājainie odi, spāres bieži apsēžas uz rokas, nu, un, protams, dziedošie odi! Ļoti sāpīgi vērot, kā hidroelektrostacijas (HES) uz mazajām upēm ir izraisījušas neatgriezeniskas pārmaiņas – upju tecējums ir mainījies, un ainava, kas kādreiz bija dzīvīga, tagad ir aizaugusi un zaudējusi savu agrāko burvību."

Animācijas filmiņa piedāvā skatītājiem humoru, dziesmas un ieskatu upes krasta dzīvē. Tas ir sirsnīgs stāsts, kas piemērots visai ģimenei. No 11. oktobra skatāms lielākajos Latvijas kinoteātros pirms pilnmetrāžas animācijas filmas "Meitene dzinējsuns", kas arī  9. oktobrī piedzīvos pirmizrādi un no 11. oktobra būs skatāma kinoteātros visā Latvijā.

Filmas mūziku komponējis Jānis Miltiņš. Varoņu balsis ir ieskaņojuši tautā iemīļoti mākslinieki un aktieri: Ieva Sutugova, Kaspars Pūce, Gundars Āboliņš, Gints Andžāns, Edgars Lipors, Lienīte Osipova un Gunta Virkava. Animatori: Taiga Zīle, Jolanta Bīgele, Aleksandrs Šehovcevs. Mākslinieki: Agnese Aizpuriete, Laura Blūma, Ilze Zalāne, Sanda Biteniece. Kompozīcija un montāža: Renārs Zālītis. Skaņu režisors: Andris Barons. Trokšņu ieskaņošana: Jānis Zaneribs. Producents: Vilnis Kalnaellis.

Filmas tapšanu finansējis Latvijas Nacionālais kino centrs. Filmu izplata "Baltic Content Media".

Agnese Aizpuriete
Agnese Aizpuriete

Agnese Aizpuriete ir māksliniece, vairāku grāmatu ilustratore un autore. Šis ir trešais kopdarbs kopā ar filmu studiju "Rija". Pirms tam ir tapušas divas animācijas filmas – "Trakā lapsa", kas bērniem un viņu vecākiem plaši zināmas arī no "Zvaigzne ABC" izdotajām grāmatām, un "Trakā lapsa un daktere". 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti