Smiekli, spriedze un aizkustinājums. Aicina pieredzēt Riga IFF kino festivāla emocijas arī no mājām

Arī šogad Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF, 17.–27. oktobrī) saviem skatītājiem sniegs iespēju kino svētkus izbaudīt ne tikai kinoteātros "Splendid Palace" un "Forum Cinemas", bet arī tiešsaistē visā Latvijas teritorijā.

Platformā online.rigaiff.lv festivāla norises laikā būs pieejami vairāk nekā 20 seansi, to starpā gan lielāko kino pasaules festivālu atradumi, gan īpaši atlasīts bērnu un ģimenes kino un krāšņas īsfilmu konkursa izlases.

Aptverot vērienīgu žanru, tēmu un stilu loku, festivāla tiešsaistes platformā pieejamie seansi – no spilgtām komēdijām un aizkustinošām drāmām līdz nervus stindzinošiem psiholoģiskajiem trilleriem un šausmu stāstiem – skatītājiem neatkarībā no gaumes vai vecuma ļaus pieredzēt citu pasaules, neizejot no mājām, sola festivāla rīkotāji.

Starp aizraujošajiem kino piedzīvojumiem tiešsaistē būs sastopami gan tādu atzītu un nozarē novērtētu režisoru kā franču absurdista Kventina Dipjē, zviedru režisoru Levana Akīna un Lūkasa Mūdisona un citu autoru jaunākie veikumi, gan nepieradinātas lielā ekrāna debijas – Kannās par labāko debiju atzītā nospriegotā drāma "Armands" (Armand), Eiropas tautu mitoloģiju un mūsdienas savijošais darbs "Piena zobi" (Milk Teeth), grieķu savādā viļņa noskaņās tapusī jutekliskā drāma "Peldmāja" (Swimming Home) un citas.

Platformā online.rigaiff.lv būs pieejama arī plaša intriģējošu dokumentālo filmu izlase, kas aicina izzināt sabiedrības mainīgās sejas vēstures un politikas labirintos, un rūpīgi izraudzīti sadaļas "Kids' Reel" seansi – neikdienišķa, aizraujoša un iemīļota kultūrpieredze visai ģimenei. Tāpat tiešsaistē varēs izbaudīt arī varenas īsās formas kino dzīres. Ieskatoties festivāla programmas drosmīgākajā laikmeta gara spogulī – īsfilmu nacionālā un starptautiskā konkursa izlasēs, kas piecos seansos apkopo 32 krāsu, iespaidu, žanru un tekstūru piesātinātus darbus no Latvijas, Eiropas un pasaules, – īsā un kodolīgā formā skatītājiem atklāsies jauni skatpunkti un kino ekrāna dimensijas.

Platforma radīta, lai kino piedzīvojumus visā Latvijas teritorijā ērti varētu baudīt jebkurš skatītājs, arī tie, kas atrašanās vietas, kustību traucējumu vai citu iemeslu dēļ nevar apmeklēt klātienes seansus Rīgas kinoteātros "Splendid Palace" un "Forum Cinemas".

Seansus var uzsākt skatīties jebkurā brīdī no norādītā sākuma laika (filmas pirmā klātienes seansa sākuma) līdz pat festivāla noslēgumam, 27. oktobrī plkst. 23.59.

No 17. līdz 27. oktobrim vairāk nekā 100 seansos kino cienītāju maņām tiks piedāvāti drosmīgi un svaigi autoru skatījumi, kas rasti pasaules prestižāko kinofestivālu programmās un Latvijai radniecīgajā Baltijas jūras reģiona kinomākslā. Festivāla vadmotīvs "Witnessing the World of Another" jeb "Pieredzēt citu pasauli" šajā sezonā pievēršas kino mākslai kā izpratnes un līdzpārdzīvojuma veicināšanas formātam – RIGA IFF komanda aicina skatītāju atklāt jaunus skatpunktus un kino ekrānā iedibinātās pasaules.

Festivāls top ar Valsts kultūrkapitāla fonda, ES programmas "Radošā Eiropa – MEDIA", Rīgas domes un Nacionālā kino centra atbalstu.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti