Uz melnā paklāja: Riga IFF atklāšanas svētkiem varēs sekot līdzi LSM.lv tiešraidē

Ceturtdienas, 17. oktobra, vakarā ar režisora Uģa Oltes poētiskās mūzikas filmas "Tesa Man" pasaules pirmizrādi iesāksies Rīgas Starptautiskais kino festivāls (Riga IFF). Atklāšanas pasākumam no pulksten 18.30 varēs sekot līdzi LSM.lv tiešraidē, savukārt uzreiz pēc tam interneta tiešraides skatītājiem būs iespēja noskatīties vienu no festivāla pērnā gada programmas filmām ­– režisores Lilas Avilesas drāmu "Totēms".

Tiešraidē no Riga IFF atklāšanas melnā paklāja režisore, LTV Kultūras ziņu vadītāja Adriāna Roze sarunāsies ar kino veidotājiem, festivāla rīkotājiem un viesiem, lai noskaidrotu, kas šogad sagaida skatītājus.

Jau ierasti Riga IFF tiek atklāts ar Latvijā veidotas filmas seansu, un festivāla 11. sezonā šis gods uzticēts režisora Uģa Oltes filmas "Tesa man" pasaules pirmizrādei. Alķīmiskam eksperimentam līdzīgā mūzikas, kino un dabas sintēze tapusi, teikšanu pār smagās mūzikas trio "Tesa" koncerta vidi nododot brīvdabas mākslas telpas "Savvaļa" reljefam, sasalušajai Vidzemes ainavai un novembra neparedzamajiem laikapstākļiem.

Savukārt interneta tiešraides skatītājiem piedāvāsim meksikāņu režisores Lilas Avilesas otro pilnmetrāžas filmu "Totēms". Turklāt festivāla norises laikā sabiedrisko mediju satura atskaņotājā Replay.lv skatāma vairāku pērnā gada festivāla filmu izlase.

Par Riga IFF

No 17. līdz 27. oktobrim vairāk nekā 100 seansos kino cienītāju maņām tiks piedāvāti drosmīgi un svaigi autoru skatījumi, kas rasti pasaules prestižāko kinofestivālu programmās, kā arī Latvijai radniecīgajā Baltijas jūras reģiona kinomākslā. Līdz pilnas festivāla programmas izziņošanai 17. septembrī Riga IFF turpinās atklāt arī citus mākslinieciski augstvērtīgus šī gada programmas darbus – Roterdamas, Berlīnes, Kannu, Venēcijas un citos kino festivālos apbalvotās filmas, kā arī drosmīgus laikmetīgā kinematogrāfa apslēptos dārgumus.

Rīgas Starptautiskais kino festivāls

Vairāk

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti