«Emmy» balvu ceremonijā triumfē seriāls «Sjoguns»

Miniseriāls "Sjoguns" ("Shogun"), vērienīgs vēsturisks eposs, kura darbība risinās impēriskajā Japānā, svētdienas, 15. septembrī, 76. "Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijā ieguva prestižo balvu par labāko drāmu, bet seriāls "Padomi" ("Hacks") apsteidza seriālu "Lācis" ("Bear") komēdiju žanrā, informēja balvas rīkotāji.

Stāsts par politiskām mahinācijām – "FX" kanālā mājvietu radušais "Sjoguns" – izcīnīja arī aktiermākslas balvas Hirojuki Sanadam un Annai Savajai, kas ir pirmie japāņu aktieri, kuri uzvarēja šajā kategorijā. Seriāls kopumā ieguva 18 balvas, kas ir rekords vienas sezonas drāmai.

Savukārt "Netflix" seriāls "Ziemeļbriežu mazulis" ("Baby Reindeer"), stāsts par bārmeni, kuru vajā kāda kliente, tika atzīts par labāko ierobežotā formāta seriālu (limited series).

Seriāls "Lācis", kas arī tiek demonstrēts kanālā "FX", uzlaboja savu līdzšinējo balvu rekordu, iegūstot 11 godalgas, tai skaitā balvas par pirmā un otrā plāna lomām komēdijā, ko atkārtoti ieguva seriāla galvenās lomas atveidotājs Džeremijs Alens Vaits (Jeremy Allen White) un Ebons Moss-Bačrahs (Ebon Moss-Bachrach).

Par lielāko pārsteigumi tika nodēvēta seriāla "Padomi" ("Hacks") uzvara komēdiju žanrā. Seriāla fokusā ir leģendāras Lasvegasas komiķes un jaunas mileniāļu rakstnieces attiecības. Seriāla zvaigzne Džīna Smārta (Jean Smart), kas attēlo pieredzējušo Deboru Vensu, par savu aktierdarbu seriālā ieguva nu jau trešo "Emmy" balvu un sesto balvu savā karjerā.

"Emmy" balvas tiek pasniegtas par mākslinieciskiem un tehniskiem nopelniem pasaules televīzijas nozarē. 

Pilns "Emmy" balvu nomināciju saraksts – šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti