Kursieša filma «Cildenie» iekļauta Ziemeļeiropas lielākā kinofestivāla galvenajā programmā

Ziemeļeiropā lielākais Starptautiskais Tallinas kinofestivāls "Melnās naktis" ("Black Nights/PÖFF") piektdien, 18. oktobrī, izsludinājis pilnu programmu, iekļaujot konkursa galvenajā programmā arī Jura Kursieša jauno spēlfilmu "Cildenie". 14. novembrī festivālā filma piedzīvos pasaules pirmizrādi un 15. novembrī Latvijas pirmizrādi kinoteātrī "Forum Cinemas", pavēstīja filmas veidotāji.

Līdzās tam festivāla citās programmās iekļautas vēl septiņas Latvijas kino mākslinieku veidotas filmas.

Bērnu konkursa programmā iekļauta ģimenes filma "Bum! ("Boom!", Latvija) un animācijas filma "Telmas ideālā dzimenīte" ("Thelma's Perfect Birthday", Latvija/Luksemburga), debijas filmu konkursā filma "Lotus" (Latvija/Lietuva), īsfilmu animācijas programmās – "Iemīlējies Kafka" ("Kafka. In love", Latvija/Čehija) un "Brīvais nobrauciens" ("Freeride In C", Latvija), jauno talantu īsfilmu programmā – "Mana bērnības ķermeņa atzīšanās" ("Confessions of My Childhood Body", Latvia), kā arī starptautiskajā jauniešu konkursa programmā iekļauta ģimenes filma "Grāmata par visu" ("The Book of Everything", Latvija/Nīderlande) .

Starptautiskais Tallinas kinofestivāls "Melnās naktis" no 8. līdz 24. novembrim pulcēs kinoprofesionāļus ne tikai no Ziemeļu un Baltijas valstīm, bet no visas Eiropas. Jura Kursieša spēlfilma "Cildenie" kopumā ir trešā Latvijas filma, kas līdz šim iekļauta "Melno nakšu" konkursa galvenajā programmā.

Režisors Juris Kursietis saka: "PÖFF ir lielākais un nozīmīgākais kinofestivāls Ziemeļeiropā, un šī filma tieši stāsta par mums – tiem, kas dzīvo šajā Eiropas daļā. Esmu pārliecināts, ka festivāla skatītāji spēs dziļi izprast filmas tēmas un novērtēt tās mākslinieciskās kvalitātes."

"Cildenie" stāsta par starptautiski atzīto vācu ērģelnieci Annu, kuras tēlu atveido pazīstamā vācu aktrise Johanna Vokaleka (Johanna Wokalek), un viņas latviešu vīru Andri (atveido Juris Žagars), ietekmīga valsts uzņēmuma vadītāju Latvijā. Pēc Annas koncerta Vācijā viņi atgriežas Latvijā, lai svinētu Annas dzimšanas dienu, taču viņus sagaida ziņas par Andra saistību ar korupcijas skandālu. Preses spiediens pieaug, radot Andrim milzīgu stresu. Tikmēr Annai jābalansē starp vīra jauno reputāciju un tās ietekmi uz viņas mūziķes karjeru.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti