FOTO: Motociklisti Rīgas ielās – noslēgusies jaunas krimināldrāmas «Slāpes» filmēšana

Kopš jūnija Rīgas ielās varēja manīt motociklistu grupas, kurām seko filmēšanas komanda – tā ir tapusi jaunā latviešu spēlfilma "Slāpes" ar Kasparu Aniņu un Ievu Aniņu galvenajās lomās. Krimināldrāma, kas uz kino ekrāniem nonāks jau šī gada izskaņā, līdzās moto pasaules atspoguļojumam  vēsta par attiecībām starp vīrieti un sievieti, sevis meklēšanu un jautājumiem par mūsdienu pasaules pārmaiņām, informēja filmas pārstāvji.

Mehāniķis, kuru atveido Kaspars Aniņš, un Ieva Aniņa viņa sievas lomā redz šo pasauli ļoti atšķirīgi. Pāris spēj saglabāt attiecības, kamēr viņus vieno smaga sievietes onkoloģijas slimība. Taču, mainoties apstākļiem, viss pagriežas kājām gaisā. Filmas aprakstā teikts: "Viņš – motociklu entuziasts, kurš meklē savu vietu jaunajā pasaulē, arvien vairāk iegrimstot noziedzīgos darījumos. Viņa – kuru bailes bija atturējušas izdzīvot savu dzīvi, pēc operācijas ieguva radikāli atšķirīgu skatu uz sevi un dzīvi sev apkārt. Par viņas pilnveidošanās ceļu kļuva pievēršanās garīgiem jautājumiem. Kā pavērsīsies varoņu dzīves? Vai viņi atradīs ceļu atpakaļ vienam pie otra?"

Krimināldrāmā "Slāpes" varēs sastapt arī tādus zināmus aktierus kā Egons Dombrovskis un Vilis Daudziņš, kuri atveido gana spilgtas otrā plāna varoņu  lomas. Par odziņu filmā kļūs arī vairāki masu skatu aktieri, kuri piedalījās filmēšanā ar saviem motocikliem, piešķirot tai īpašu noskaņu un spriedzi.

Filmas "Slāpes" režisors un scenārija autors ir Ronalds Mežmačs, kurš pērnajā gadā piedzīvoja savu debiju Latvijas pilnmetrāžas kino pasaulē. Viņa sociālā drāma "Elpot zem ūdens" izpelnījās ne tikai skatītāju atzinību, bet arī "Lielā Kristapa" apbalvojumu kā labākā 2023. gada debijas filma. Savos darbos režisors izvēlas runāt par sabiedrībā aktuālām tēmām. Līdzīgi kā "Elpot zem ūdens ", kas skāra visaptverošo atkarības problēmu, arī jaunā Mežmača spēlfilma "Slāpes" runā par dziļām tēmām – par grūtībām, ar ko saskaras onkoloģijas vai citu slimību ieguvušie pacienti un viņu ģimenes, sevis meklēšanu, trauslām cilvēku attiecībām un uzdrošināšanos stāties pretim nezināmajam.

Kā atzīst režisors: "Mēs pašreiz atrodamies globālā pārmaiņu periodā. Vecā pasaule mirst, un jaunā tik vēl dzimst."

Spēlfilma "Slāpes" ir "Go3" oriģinālsaturs, un pēc pirmizrādes kinoteātros visā Latvijā tā būs skatāma "Go3" platformā Baltijas valstīs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti