Audiovizuāls ceļojums vieglā baltiešu estētikas marinādē – zināmi Riga IFF Baltijas mūzikas video konkursa dalībnieki

24. oktobrī Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Riga IFF) galvenajā mājvietā, kinoteātrī "Splendid Palace", norisināsies Baltijas mūzikas video konkursa (Baltic Music Video Competition) seanss. Konkursa skatē par uzvarētāja titulu un 1000 eiro naudas balvu sacentīsies 12 spilgtākie aizvadītā gada Baltijas mūzikas video, kas iemieso attēla un mūzikas mijiedarbības nepieradināto garu, informē festivāla rīkotāji.

Jau 10 gadus Riga IFF pulcē skatītājus un mūzikas video veidotājus uz Baltijas mūzikas video konkursa seansu, kas pievēršas aizvadītā gada Baltijas valstu mūzikas video akcentiem. No 60 konkursam pieteiktajiem darbiem izvēlēti 12 klipi, ko vērtēs un 1000 eiro naudas balvu piešķirs starptautiski atzītu mūzikas un kino nozares profesionāļu žūrija. To veido producents Krišs Maturs (ASV), "Universal Music Estonia" vadītājs Kaspars Kopels (Igaunija), "Radio Vilnius" līdzdibinātājs Manfrēds (Lietuva), kino operators Jurģis Kmins (Latvija) un kino māksliniece, scenogrāfe Viktorija Martjanova (Igaunija).

Videoklipi pārsteigs ar muzikālo daudzveidību un vizuālo drosmi, kā arī neapslāpētu vēlmi rast arvien jaunas audiovizuālās valodas izteiksmes līdzekļu kombinācijas un formulas, kas lauž ierastos formāta rāmjus. Daudzšķautņaino konkursu raksturo tā kuratore Žanete Skarule: "Šī gada Baltijas mūzikas video konkursa skatē parādās lērums starptautisku sadarbību, vienlaikus veidotājiem arvien uzstājīgāk apzinoties un izceļot baltiešu identitāti.

Skate ietver vizuāli un saturiski neparedzamus un asprātīgus risinājumus un, neskatoties uz žanru neprātīgo daudzveidību, veido vienotu, satraucošu un visnotaļ baudāmu ceļojumu."

Starp konkursa dalībniekiem sastopamas tādu Latvijas grupu kā "Carnival Youth", "Bel Tempo", "Stabs" un citu vietējo mūziķu radīto skaņdarbu vizuālās pasaules. Skati papildina arī vairākas Latvijas video veidotāju starptautiskās sadarbības, tostarp multimediju mākslinieka Klāva Liepiņa un dāņu un vācu muzikālā dueta "Vil" kopdarbs un režisores Annas Ansones radītais klips vācu postpanka grupas "Smile" skaņdarbam, kā arī aizraujoši un inovatīvi darbi no Igaunijas un Lietuvas mūzikas video veidotājiem. Ar pilnu Riga IFF Baltic Music Video Competition izlasi var iepazīties festivāla mājaslapā.

No 17. līdz 27. oktobrim vairāk nekā 100 seansos kino cienītāju maņām tiks piedāvāti drosmīgi un svaigi autoru skatījumi, kas rasti pasaules prestižāko kinofestivālu programmās, kā arī Latvijai radniecīgajā Baltijas jūras reģiona kinomākslā. Līdz pilnas festivāla programmas izziņošanai 17. septembrī Riga IFF turpinās atklāt arī citus mākslinieciski augstvērtīgus šī gada programmas darbus – Roterdamas, Berlīnes, Kannu, Venēcijas un citos kino festivālos apbalvotās filmas, kā arī drosmīgus laikmetīgā kinematogrāfa apslēptos dārgumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti