Rīta Panorāma

Jauni upuri un cietušie Gazā, Libānā un Izraēlā

Rīta Panorāma

Ko iesākt ar notriektajiem dzīvniekiem?

Toms Henkss un Robina Raita atgriežas jaunā filmā "Šeit"

«Oskarotās» filmas «Forests Gamps» zvaigznes pēc 30 gadiem apvienojas jaunā kinolentē

30 gadus pēc ASV Kinoakadēmijas balvas "Oskars" saņemšanas filmas "Forests Gamps" abu galveno lomu atveidotāji Toms Henkss un Robina Raita, kā arī režisors Roberts Zemekis un scenārists Ēriks Rots apvienojušies jaunā filmā "Šeit". Tas ir stāsts par kādu māju vēsturi. 

Anotācijā norādīts, ka filma ar jauno tehnoloģiju palīdzību ļauj ceļot laikā no senvēstures ar karaļiem līdz tālai nākotnei un vērot, kā mainās pasaule un cilvēki. Tā rāda, kā šeit dzimušais Henksa atveidotais Ričards iemīlas Raitas varonī, kā pāris laiž pasaulē bērnus un noveco. Tas ir stāsts par mūžīgo, nebeidzamo dzīves loku un daudzām paaudzēm, kas atstāj savu nospiedumu un mācās no iepriekšējām. 

Interesants ir lentes tehniskais risinājums – statiska kamera ģimenes sāgu stāsta no vienas dzīvojamās istabas perspektīvas. 

Filmas pirmizrādē ASV pilsētā Losandželosā bija ieradušies arī slavenie aktieri, un Raita atzina, ka nav bijis nepieciešams no jauna radīt savstarpējo jūtu ķīmiju, jo tā viņiem ar Henksu vienkārši esot. Savukārt Henkss kā vienu no galvenajiem izaicinājumiem minēja nepieciešamību spēlēt dažāda vecuma cilvēkus. Viņam nācies domāt, lai varoņu rīcība un iekšējā pasaule atbilst attiecīgajam laikmetam un vecumposmam. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti