Kultūra bez šķēršļiem. Festivāls «Homo Novus» aicina uz diskusiju par kultūras pieejamību Latvijā

Otrdien, 3. septembrī, starptautiskā jaunā teātra festivāla "Homo Novus" laikā ar Pieejamības dienu noslēgsies vairāku mēnešu ilgušais pieejamības apmācību cikls "Kultivē iekļaušanu".

Vīzijā, kā padarīt savu piedāvājumu atvērtāku cilvēkiem ar redzes, dzirdes, kustību un garīga rakstura traucējumiem, dalīsies vairākas kultūras organizācijas, tostarp Latvijas Nacionālais mākslas muzejs, Rīgas cirks un citi, informēja festivāla rīkotāji.

Interesenti aicināti piedalīties bezmaksas notikumos un uzzināt vairāk par kultūras piedāvājuma pieejamības nodrošināšanu plašākai Latvijas sabiedrībai.

Projekta "Kultivē iekļaušanu" mērķis ir rosināt diskusiju un, iesaistot atzītus ekspertus, dalīties praktiskos padomos, kā kultūras un mākslas institūcijām padarīt savu piedāvājumu pilnvērtīgi baudāmu un atvērtu cilvēkiem ar redzes, dzirdes, kustību un garīga rakstura traucējumiem. Lai arī pēdējo gadu laikā pieejamais kultūras piedāvājums sabiedrībai ar nelielu regularitāti pieaug, kopējā situācija joprojām ir kritiska. Cilvēki ik dienu saskaras ar nopietniem šķēršļiem – liftu, titru neesamību, informācijas trūkumu. Tie ir tikai daži iemesli, kas traucē apmeklēt un baudīt kultūras notikumus pilnvērtīgi.

Ar savu vīziju dalīsies pārstāvji no sarunu festivāla "Lampa", Latvijas Nacionālā kultūras centra, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja, Rīgas cirka, Latvijas Leļļu teātra, kā arī Valmiermuižas teātra festivāla. "Pieejamības diena" noslēgsies ar Lienas Eisakas, invalīdu un viņu draugu apvienības "Apeirons" pārstāves lekciju par to, kā organizēt pieejamu pasākumu.

"Homo Novus" pieejamības eksperte Lība Bērziņa
"Homo Novus" pieejamības eksperte Lība Bērziņa

Apmācību vadītāja un pasākuma rīkotāja ir "Homo Novus" pieejamības eksperte Lība Bērziņa. Mācības organizē biedrība "Latvijas Jaunā teātra institūts". Projekts tiek līdzfinansēts Rīgas pilsētas Sabiedrības integrācijas programmā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti