Labrīt

Vētras dēļ no mežiem izvācamā koksne varētu būt ap 2% no kopējā mežizstrādes gada apjoma

Labrīt

Ārsts Pēteris Apinis maldina par sabiedrības veselības jautājumiem

Rīgas svētkos gaidāms "Krastu mača" himnas pirmatskaņojums

Rīgas pilsētas svētku laikā «Krastu mačs» svinēs 15. jubileju

Ar plašu vērienu visu augustu tiek svinēta Rīgas 823. dzimšanas diena. Svētku laikā pilsētā norisinās dažādi pasākumi un aktivitātes, kas priecē ne vien rīdziniekus, bet arī viesus. Viens no lielākajiem pasākumiem – "Krastu mačs" – šogad notiks jau 15. reizi, bet pirmo reizi mačam būs sava himna, ko šogad pirmatskaņos.

Sākumā neviens pat nespēja iedomāties, ka 24 stundu basketbols izvērtīsies par tradīciju 15 gadu garumā. Pirmo reizi "Krastu mačā" izskanēs šo spēļu himna. Tās autori ir latviešu grupa "Bujāns", kuras pārstāvji ir Intars Busulis un Reinis Sējāns.

"Krastu mača" himna skanēs pasākuma pirmajā dienā 17. augustā.

Arī šogad mačos piedalīsies neparasti spēlētāju sastāvi, pastāstīja Krasta mača producents un ilggadējais vadītājs Renārs Zeltiņš: "Spēlēs aktrises un spēlētājas no Dzintara Dreiberga tikko kā nofilmētās filmas ["Tīklā. TTT leģendas dzimšana"]. Viņas būs ietērpušās 60. gadu vintāžas stilā un savā starpā aizvadīs šo Latvijas – Amerikas vēsturisko spēli Esplanādē. Uzstāsies lielajā koncertā jauniešu vidū repa skatuvē zināmais Wiesulis. Vakarā spēlēs aktrises, tāpat arī aktieri un mūziķi. Nākamajā dienā influenceri, tiktokeri pret instagrameriem, un politiķi noslēgs to visu."

Līdzīgi kā iepriekš, arī šogad komandu punkti tiks saskaitīti kopā un reizināti ar divi. Vēlāk tos konvertēs naudā, ko ziedos Ukrainas atbalstam. Kā uzsvēra Renārs Zeltiņš, tad šis gads ir jubilejas gads, un tiem, kas vēl ne reizi nav apmeklējuši šo pasākumu, šī ir īstā reize, kad tur būt, jo būs svētku noskaņa, kūka, konfeti un aktivitātes 24 stundu garumā.

Jāpiebilst, kā pēc aizvadītām 14 sezonām līderību ar 9 pret 5 saglabā labais krasts.

Tomēr šis nav vienīgais sportiskais pasākums Rīgas svētku mēnesī. 3. augustā izskanēja Kreisā krasta svētki Uzvaras parkā, turpretī šonedēļ 10. augustā tiks atzīmēti Labā krasta svētki Dauderu parkā. Svētku radošā producente, biedrības "I DID IT" vadītāja Madara Gruntmane pastāstīja: "Absolūti brīnišķīga dāvana rīdziniekiem, jo Dauderu parks ir atjaunots, brīnišķīgi skaists. Visas dienas garumā uzstāsies mums zināmi mākslinieki, kā, piemēram, "Olas", "Patrisha", "Astro’n’out". Paralēli [notiks] arī visādas izzinošas un radošas aktivitātes ģimenēm un bērniem. Abi krasti savā starpā tā kā sasauksies un draudzēsies, un aicinās viens pie otra ciemos."

Rīgas dzimšanas dienas mēneša galvenā doma ir līksmot, augt un daudzināt.

Lielākie notikumi plānoti nedēļas nogalēs, savukārt koncertprogrammas varēs baudīt trešdienās un ceturtdienās.

17. augustā krastmalu pieskandinās pasākums "Rīga aug". Pirmo reizi galvaspilsētā notiks "Rīgas garšas svētki", lai rīdziniekus un pilsētas viesus iepazīstinātu ar Latvijas virtuves tradicionālajām un jaunatklātām garšām. Tāpat ikviens interesents varēs baudīt ielu muzicēšanu Vecrīgā, kur svētku laikā sadarbībā ar biedrību "Tavi draugi" pateicībā par muzikantu dziesmām būs iespēja ziedot ukraiņu atbalstam.

Rīgas dzimšanas dienas mēnesis noslēgsies ar ugunskuru naktīm Vecāķu un Daugavgrīvas pludmalē. Kopā Rīga šiem svētkiem tērēs aptuveni 1,4 miljonus eiro. Finansējums līdzvērtīgs 2023. gada budžetam vasaras pasākumu programmas izveidei.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti