Panorāma

Latvijas sportistiem Parīzes paraolimpiskajās spēlēs četras medaļas

Panorāma

Panorāma

Krāšņi pavadīta "Baltā nakts"

Skaisti un skaļi. Rīgā aizvadīts kultūras forums «Baltā nakts»

Iespaidīgi, krāšņi un vietām – arī skaļi. Cilvēki no tuvākām un tālākām vietām aizvadītajā naktī devās baudīt kultūras forumu "Baltā nakts". Dažādās vietās Rīgā varēja vērot performances un instalācijas, apmeklēt izrādes vai arī vienkārši izdejoties, ko daudzi arī darīja.

Ir nedaudz pirms pulksten 22 vakarā. Pie Rīgas Cirka – cilvēku pūlis. Visi steidz apskatīt instalāciju, kas pēc skata atgādina lielu leļļu māju ar dažāda veida istabām. Kāds apsēžas, lai to pavērotu no malas, cits katru istabu izpēta līdz sīkumiem.

"Baltā nakts" Rīgas cirkā
"Baltā nakts" Rīgas cirkā

"Viņa ir ļoti sarežģīti saprotama. Es kādu brīdi stāvēju, lauzīju galvu, mēģināju saprast – kas tur īsti notiek, ko vēlas pasniegt ar šo... Mūzika – kolosāla! Daudz kas ir ļoti izteikti pamanāms, ir principā post-padomju tematika. Vecās jakas, vecā militārā jaka, kas bija 90. gadu Latvijas armijas jau... Tā līdz galam saprast – es apgalvošu, ka es nesapratu," teic audiovizuālās instalācijas "S.O.S.", ko veidojis Latvijas un Dānijas kolektīvs "MØR collective", apmeklētājs Ernests.

"Es nebiju te bijusi, tāpēc bija forši, ka bija iespēja te tikt, paskatīties. Arī te izstāde bija ļoti interesanta. Paskatīties, kā viss... Mēs apkārt gājām, skatījāmies... Bija interesanti, skaisti!" stāsta Elizabete, kas arī apmeklējusi Rīgas cirka telpas.

Mākslas mīļotājiem ir iespēja apskatīt arī 12 Latvijas un Ukrainas mākslinieku darbu izstādi. Mākslinieki šoreiz attēlojuši cilvēku vēlmju un sapņu sarežģīto dabu.

"Baltā nakts 2024"
"Baltā nakts 2024"

Bet, ja gribās ko jestrāku, viens no pieprasītākajiem pasākumiem "Baltajā naktī" bija reiva tramvajs – neparasta ballīšu vieta, lai nokļūtu no vienas "Baltās nakts" ekspozīcijas uz otru. Pa ceļam vēl izdejojoties elektroniskās mūzikas pavadījumā. Cilvēku pieplūdums pieturās bija tik liels, ka visi uzreiz nemaz iekšā netika.

"Reiva tramvaja" producente Ieva Niedre stāsta: "Šī ideja pieder manam kolēģim Akselam Kaulakānam, kurš ir otrajā vagonā. Viņš vienmēr ļoti gribēja realizēt reivu, kā reiva kultūras pārstāvis, netipiskā vietā. Nāca "Baltā nakts", un nāca šāda iespēja. Mēs redzam, ka cilvēkiem tas patīk un ir vajadzīgs."

Tramvaja pasažierei Lindai viss šķiet ideāli, bet visvairāk patīk mūzika: "Te ir daudz cilvēku, un viss vienkārši savienojas vienā kopienā, un viss ir vienkārši burvīgi!"

Arī Helēna un Emīlija ir sajūsmā: "Ļoti labi! Laba atmosfēra, forši cilvēki. Viss ir superīgi! Ļoti patīkami, tikai bišku karsti."

"Baltajā naktī" kopumā bija apskatāmas vairāk nekā 20 ekspozīcijas – katrs apmeklētājs varēja izvēlēties sev tīkamāko.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti