Kultūras ziņas

Sācies balvas "Kilograms kultūras 2024" rudens balsojums

Kultūras ziņas

Zīmju valodā. Kultūras ziņas

Leļļu teātra pagalms – vieta atpūtai un spēlēm

Latvijas Leļļu teātra pagalms – tagad vieta atpūtai un spēlēm

No 10. septembra Latvijas Leļļu teātra pagalmā varēs atpūsties, satikties ar draugiem, pakavēt laiku pirms izrādes vai uzkavēties pēc izrādes, lai apspriestu redzēto. Pagalmā uzstādīti soliņi un puķu kastes, kas ir dāvinājums teātrim.

Ar simbolisku puķu kastes aplaistīšanu otrdien tika atklāts Latvijas Leļļu teātra labiekārtotais pagalms. Pateicoties dāvinājumam, vietā, kuru agrāk izmantoja kā automašīnu stāvlaukumu, tagad uzstādīti soliņi un graudzāļu kastes.

Latvijas Leļļu teātra direktors Mārtiņš Eihe stāsta: "Šodien esam pie pirmā lielā soļa, lai tas pagalms sāktu atdzīvoties. Šobrīd viņš ir vairāk, kur atskriet, piesēst pirms izrādes vai pēc izrādes pasēdēt ar mammu, tēti vai vecomammu un pārspriest, ko tad redzēja. Bet vēlāk mēs domājām, ka viņš augs vēl lielāks ar pašu bērnu veidotām atrakcijām. Ceram, ka Rīga dome atļaus apzīmēt bruģi. Tā vide kļūst mājīgāka, pagalmiskāka."

Soliņi veidoti no īpaši izturīgiem materiāliem, kas nav pakļauti laikapstākļu ietekmei. Savukārt tikko sastādītās graudzāles nākotnē veidos pusotra metra augstus apstādījumus. Atvēršanas svētkos sanākušos leļļu teātra esošos un topošos fanus uzrunāja Vecmāmiņa no izrādes "Vecmāmiņas pasakas".

Latvijas Leļļu teātra pagalma atklāšanas svētki
Latvijas Leļļu teātra pagalma atklāšanas svētki

Pagalma apmeklētāji pauž prieku par izmaiņām, kas rosinās vēl vairāk iegriezties Leļļu teātrī, kā arī par zaļo zāli un ideju, kas ļaus tai pārtapt par labirintu. 

"Man pašai bērnībā spilgtākās atmiņas ir par teātri, līdz ar to gribas arī bērniem sagādāt šīs jaukās atmiņas," teic Elīza.

Leļļu teātra pagalmā nākotnē iecerēts veidot arī brīvdabas izrādes un pagalmu papildināt ar rotaļu iespējām mazajiem teātra apmeklētājiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti