FOTO: Ar jokiem, dziesmām un dejām aizvadīts senioru festivāls «Zelta ritmi 2024»

"Pensijas vecuma cilvēkiem mazāk vajag skatīties pasē, bet vairāk iziet sabiedrībā," atziņās par dzīvi dalījās senioru festivāla "Zelta ritmi" 78 gadus vecais kora dziedātājs Jānis. Ar dziesmām, dejām, asprātīgām atziņām un jokiem svētdien, 11. augustā, izskanējis septītais vecākajai paaudzei veltītais festivāls "Zelta ritmi", ko rīko vecāku organizācija "Mammamuntetiem.lv".

Nopietna problēma, kas mēdz piemeklēt vecāko paaudzi

"Man patīk dziedāšana, mīlēšana un nepatīk saskābušas sievietes," uz jautājumu, kas cienījamā vecumā patīk un nepatīk, iedvesmas sarunā uz skatuves ar humoru atbildēja Ivars Briedis no Valmieras senioru vīru kora "Baltie bērzi". Tāpat viņš atklāja, ka, no rītiem mostoties, viņam galvā jau skanot kāda dziesma. Dāmas – Ināra Brokāne un Ilga Cekula no invalīdu apvienības "Aizvējš" līnijdeju kopas – slavēja "Balto bērzu" dziedoņus, sakot: "Kaut kungi Latvijā mācītos no "Baltajiem bērziem" un turpmāk uz "Zelta ritmu" skatuves vīriešu būtu vairāk!"

Savukārt gerontologs, profesors Jānis Zaļkalns norādīja uz kādu nopietnu problēmu, kas mēdz piemeklēt vecāko paaudzi, un aicināja to risināt: "Visnopietnākā problēma pensijas vecuma cilvēkiem ir nespēja samierināties ar to, ka saule zenītā ir jau bijusi. Taču arī rudens ir krāšņs, izkrāsojiet to paši savās krāsās!".

Pasākumā varēja klausīties arī citu speciālistu iedvesmas sarunas, ko atbalstīja Rīgas valstspilsētas pašvaldība Sabiedrības integrācijas programma.

Zaļumballes mūziķus izvēlas festivāla apmeklētāji

Festivāls "Zelta ritmi", kas Rīgā, Esplanādes parkā, notika jau septīto reizi, kopā pulcēja tūkstošiem pirmspensijas un pensijas vecuma cilvēku no visas Latvijas – lielkoncertā vien uzstājās vairāk nekā 300 dalībnieku.

Kolektīvi bija sabraukuši ne vien no Rīgas, bet arī no Iecavas, Gulbenes, Valmieras, Ogres, Naukšēniem, Mētrienas, Liepājas, Valkas un Tukuma. Skatuves programmu vadīja vecāku organizācijas "Mammamuntetiem.lv" vadītāja Inga Akmentiņa-Smildziņa un dziedošais aktieris Juris Hiršs. Zaļumballē pēc iepriekšējā gada apmeklētāju pieprasījuma uzstājās grupa "Zelta kniede"; arī šogad notika balsojums par auditorijas iecienītākajām grupām un mūziķiem, ko vēlētos dzirdēt spēlējam nākamā gada festivāla zaļumballē.

Koncertā uzstājas arī tie, kam pāri 90.

Uz festivāla "Zelta ritmi" skatuves ik gadu uzstājas arī ļoti cienījama vecuma dalībnieki – kas sasnieguši jau 90 un vairāk gadu. "Mammamuntetiem.lv" šos dalībniekus īpaši sveica un godināja – 91 gadu veco Ainu Boči no Ogres deju kolektīva "Astras" un Valmieras Kultūras centra senioru vīru kora "Baltie bērzi" dziedātājus Alfrēdu Vinteru (90) un Jāni Helmani (93).

"Es joprojām dejoju, jo man patīk būt cilvēkos, es gribu sabiedrību! Ir skumji būt vienam," atzina Aina Boče.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti