VIDEO: Astotais diktāts latgaliešu rakstu valodā

Oktobra vidū tiek svinēta Valsts valodas diena un, domājot par to, 12. oktobrī pārbaudīt savas zināšanas un prasmes latgaliešu rakstu valodā aicinās arī astotais diktāts latgaliešu rakstu valodā. Diktāts izskanēja Latvijas Radio 1 ēterā latgaliskajā raidījumā "Kolnasāta" sestdienas vakarā pulksten 18.20, kā arī video formātā bija skatāms sabiedrisko mediju portālā LSM.lv un latgaliešu kultūras ziņu portālā lakuga.lv. Šī gada diktātā aktieris, mūziķis un pasākumu vadītājs Kristaps Rasims lasīja fragmentu no latgaliešu pasakas par lapsu un rubeni.

Latgaliešu valodas diktāta rakstīt gribētājiem arī šogad tika piedāvāta iespēja tekstu rakstīt tiešsaistes formātā, kā arī, ja ir vēlme, iesniegt to kļūdu pārbaudei. Tas bija iespējams šeit.

Diktātu latgaliešu rakstu valodā organizē latgaliešu kultūras kustība "Volūda", latgalīšu kulturys ziņu portals lakuga.lv un Latvijas Radio Latgales multimediju studija, bet atbalsta Latvijas Radio un Sabiedrības integrācijas fonds no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Pārbaudi savas zināšanas šeit!

Dokumenti

Ostoitais_diktats_latgalABA1u_rokstu_volABd81.docx

Lejuplādēt

298.5 KB

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti