Absurdi par svarīgo – Latvijas Radio jaunā podkāstā «Noliktava» atskatīsies uz nākotnes notikumiem

No piektdienas, 13. septembra, Latvijas Radio sāk veidot jaunu oriģinālpodkāstu "Noliktava". Raidieraksts satīriskā veidā apspriedīs politikas, ekonomikas un sabiedrības dzīves notikumus, lielu uzsvaru liekot uz to, kas vēl tikai priekšā – "pareģojot nākotni" caur humora un absurda prizmu.

Podkāsta veidotāji ir improvizācijas teātra "Divas" dalībniece Elīna Geida, neatkarīgās teātra trupas "Kvadrifrons" aktieris un viens no vadošajiem dīvāna ekspertiem Latvijā Jānis Kronis, kā arī mūziķis un radioraidījumu producents Uldis Ziediņš. Kā skaidro podkāsta autori, notikumi šobrīd pasaulē attīstās tik strauji un neprognozējami, ka spriest par to, kas notiek šobrīd vai notika vakar, nav vērts – to jau ļoti kvalitatīvi dara citi raidījumi.

Autori runās par to, kas vēl tikai būs, un katrā podkāsta epizodē centīsies atrast absurdākos iespējamos scenārijus. Savukārt pēc divām nedēļām salīdzinās, kurš trāpījis vistuvāk.

 "Jaunākajā podkāstu patēriņa pētījumā, ko veicām gada pirmajā pusē, ziņas un politika, kā arī komēdija bija starp populārākajiem žanriem raidierakstu klausītāju vidū. Ja ziņu un politikas žanrā Latvijas Radio var lepoties ar plašu un kvalitatīvu piedāvājumu, tad komēdija līdz šim bijis robs kopumā ļoti piesātinātajā Latvijas Radio saturā. Tāpēc piedāvājam "Noliktavu", kas centīsies aizpildīt šo robu, ļaujot klausītājiem sarežģītajā ikdienā ielaist arī vieglāku skatu uz sabiedrībā aktuāliem procesiem," jaunā oriģinālsatura aktualitāti skaidro Latvijas Radio podkāstu attīstītājs un redaktors Andrejs Siliņš.

Podkāsta producents un viens no vadītājiem Uldis Ziediņš, kurš agrāk vairāk nekā astoņus gadus producējis iecienīto Latvijas Radio 5 rīta raidījumu "Pieci rīti", komentē, ka šobrīd ziņu virsrakstos redzamais brīžiem pārspēj visdižākās fantāzijas: "Mēs mēģināsim turēt līdzi, radot savu realitāti un atgādinot klausītājiem, ka uz lietām var paskatīties arī vieglāk, ar zināmu paškritiku, smaidu un labvēlīgu ironiju."

"Vēlamies uzsvērt, ka mēs daudz ko nesaprotam, bet mums ir viedoklis. Nu labi, mēs dažreiz nesaprotam neko, bet mums tāpat ir viedoklis," saka Elīna Geida, kura šogad improvizācijas teātra "Divas" sastāvā piedzīvoja spilgtu debiju sarunu festivāla "Lampa" "Politiķu cepienā". "Pēc "Lampas" sapratu, ka politika ir joma, kur droši vien varētu izglītoties vairāk, taču tā vietā, liekot lietā apšaubāmu humoru un robus izglītībā, centīsimies prognozēt nākotni. Kas gan varētu noiet greizi?"

Podkāstu "Noliktava – rītdienas notikumi vakardienas mērcē" iespējams klausīties Latvijas Radio mobilajā lietotnē un populārākajās podkāstu straumēšanas vietnēs.

Par Latvijas Radio podkāstiem

Latvijas Radio podkāstu straumēšanas vietnēs piedāvā vairāk nekā 190 dažādus raidījumus, kas pielāgoti raidierakstu formātam. Tāpat pieejami vairāki oriģinālsatura podkāsti, kas primāri veidoti digitālajai audio videi, piemēram, raidieraksts par karu Ukrainā "Drošinātājs", pirmais dokumentālās žurnālistikas podkāsts Latvijā "Dokumentārijs", Latvijas Radio 5 oriģinālpodkāsts "Remarka", kur latviešu mūziķi izķidā savas dziesmas, podkāsts par vēsturisku notikumu Latvijas basketbolā "Sudraba zēni" vai pāru sarunas virtuvē "Normāla ģimene" u. c. Tāpat Latvijas Radio 4 – Doma laukums piedāvā visaptverošu saturu krievu valodā, tostarp podkāstos lielu popularitāti iemantojušo bērnu literatūras podkāstu "В гостях у книжки" un zinātnei veltīto "Природа вещей". Ik mēnesi Latvijas Radio paplašina piedāvātā satura apjomu podkāstu straumēšanas vietnēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti