Dienas ziņas

Restaurē Kuldīgas katoļu baznīcas interjera detaļas

Dienas ziņas

Zīmju valodā. Dienas ziņas

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs uz laiku slēdz trīs telpas

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs uz laiku slēdz trīs telpas

Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs nolēmis uz laiku pārtraukt izmantot trīs telpas ēkas Palasta ielā – otrajā un trešajā stāvā, kamēr notiks remontdarbi, kuri pēc ēkas tehniskās izpētes ir novērtēti kā neatliekami.

"Valsts nekustamie īpašumi" pēc muzeja un Kultūras ministrijas lūguma veica muzeja ēku tehnisko izpēti.

Tās rezultāti apliecina, ka abu Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja ēku Palasta ielā un Hedera laukumā jumtu un bēniņu pārsegumu remonts ir neatliekams.

Konkrētās telpas nav saistītas ar apmeklētājiem un nekādā veidā viņus neapdraud. Tajās atradās gan muzeja krājuma nodaļa, gan krājumu glabātava.

"Problēma ir nesošajās konstrukcijās un sijās, kur ir konstatēti pamatīgi bojājumi. Gan ķirmju izdarīti, gan arī laika zobs ir sagrauzis koka konstrukcijas. Tās vairs nenodrošina šo izturību un drošību šajās telpās. Turklāt vēl daļā no telpām, virs tām ir būvgružu liels slānis, kas kādreiz bija izvietots, lai siltinātu ēkas, un tas rada papildus slodzi uz griestiem, un kļūst vienkārši bīstami," atzina Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja vadītāja Liene Johansone-Kuzmina.

Lēsts, ka remontdarbiem būs nepieciešami aptuveni 110 000 eiro. Kultūras ministrija pārskatīs budžeta resursus, kas šogad atvēlēti kultūras būvju sakārtošanas darbiem, kurus veic "Valsts nekustamie īpašumi". Nepieciešamības gadījumā ministrija vērsīsies arī valdībā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti