Labrīt

Ekonomikas ministrija vēlas veicināt vietējā ražojuma preču īpatsvaru veikalos

Labrīt

Dezinformācija un reliģija: Maskavas patriarhāta augstākā garīdzniecība runā Kremļa mēlē

"Positivus" kuplinās izcili mūziķi pianisti – Benjamins Klementains un Džeikobs Koljers

Festivāla «Positivus» dibinātājs: Šogad ir daudz vairāk grupu, ko var salīdzināt ar laikiem, kad bijām Salacgrīvā

Daudziem šī būs ilgi gaidītā Baltijā lielākā festivāla "Positivus" nedēļa. Piektdien un sestdien Lucavsalā nu jau uz septiņām skatuvēm vērosim gan pasaules zvaigžņu, gan pašmāju interesantāko mūziķu, gan dažādu neparastu muzikālu apvienību uzstāšanos.

Festivāla "Positivus" dibinātāja Ģirta Majora kabinetā, kur risinās pēdējie priekšdarbi šīs nedēļas nogales muzikālajam "bliezienam", pie sienas uz nagliņas karājas milzīgs lentītēs iesietu dažādu koncertu un festivālu akreditācijas karšu kūlis.

Pirmo "Positivus" 2007. gadā bijušie klasesbiedri Ģirts Majors un Andis Zusts, ņemot talkā Lindu Andersoni, priežu mežā un pludmalē Salacgrīvā noorganizēja bez pieredzes, bet ar milzu entuziasmu. Šis būs sešpadsmitais festivāls. Jau trešo reizi "Positivus" notiks Rīgā, Lucavsalā.

"Positivus" afiša Rīgā
"Positivus" afiša Rīgā

"Šogad ir tāds tradicionālāks. Bieži vien par Rīgā notiekošo "Positivus" saka – tas jau jauniešu, hiphops un vēl kaut kas. Šogad ir daudz vairāk tādu grupu, ko var salīdzināt ar laikiem, kad mēs Salacgrīvā taisījām festivālu. Ļoti laba kombinācija ar aktuālajām popmūzikas grupām – piektdienā ir vairāki hiphopa mākslinieki – amerikāņi, kas ir tradicionāli pēdējos gados, bet tas viss ir kopā ar Džeikobu Koljeru – pat klasiskās mūzikas auditorija zina šo džeza mākslinieku – pietiekami unikālo," stāsta Majors.

Vairāku "Grammy" balvu ieguvējam, Londonas multinstrumentālistam Koljeram ir 29 gadi, šis būs viņa pirmais koncerts ne tikai Latvijā, bet visā Baltijā, lepojas Ģirts Majors: "Ir otrs vēl tāds, kas Latvijā ir sen, sen gaidīts – sestdienā būs Bendžamins Klementains (Benjamin Clementine). Mākslinieks, kas ir žanriski citādāks, bet viņš arī būs pie klavierēm. Katrs to sauc citādāk – tas vairs žanros nav ieliekams, bet to klausās publika, kas iet uz izmeklētākiem koncertiem."

Arī brits, bet pirmo atpazīstamību spilgtās uzstāšanās dēļ guvis Francijā, Klementains 2015. gadā iekaroja mūzikas mīļotāju sirdis ar pašproducēto studijas albumu "At Least For Now" jeb "Vismaz šobrīd", tam sekoja vēl divi citi.

No pašmāju māksliniekiem vienīgais uz galvenās skatuves izcelts reperis Ozols. Festivāls parūpējies arī par "Supernovas" konkursa sensācijas, jauniešu duo "Vēstulēs" atrādīšanu publikai. Liels šovs uz otrās skatuves paredzēts grupai "Citi zēni". Arī aktuālās grupas "Viesulis", "Fiņķis" un "KautKaili" gaidīs savu publiku.

Īpaša uzmanība festivālā veltīta Ukrainai. Uzstāsies ne tikai vairāki šīs kara plosītās valsts mūziķi, uz Lucavsalu atceļos arī izstāde "Ukraina miniatūrā" – modeļi no slavenām ēkām, kas cietušas vai iznīcinātas Krievijas uzbrukumos. Līdz 17. jūlijam tie bez maksas apskatāmi Dzintaru koncertzāles Kamerzālē Jūrmalā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti