Operas valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināts līdzšinējais valdes loceklis Sandis Voldiņš

Kultūras ministrijas (KM) izsludinātā atklātā konkursa rezultātā Latvijas Nacionālās operas un baleta (LNOB) valdes priekšsēdētāja amatā apstiprināts līdzšinējais LNOB valdes loceklis Sandis Voldiņš. Uz pārējo divu LNOB valdes locekļu amatiem tiks sludināts atkārtots konkurss.

Sandis Voldiņš LNOB valdes priekšsēdētāja amata pienākumus uzsāks pildīt 4. novembrī, kad beigsies līdzšinējā valdes priekšsēdētāja Egila Siliņa pilnvaru laiks amatā.

Kultūras ministre Agnese Lāce Latvijas Radio skaidro, ka jaunajam valdes priekšsēdētājam būs regulāra komunikācija ar operas darbiniekiem, kā arī notiks aktīvs darbs pie operas un baleta repertuāra un vīzijas attīstības.

Kultūras ministre Agnese Lāce
00:00 / 04:23
Lejuplādēt

"Esmu izvērtējusi Nominācijas komisijas ziņojumu un tam pievienotos pielikumus. Novērtēju valdes priekšsēdētāja amatam virzītā kandidāta plašo pieredzi kultūras un valsts pārvaldes jomā un uzskatu, ka viņa redzējums par LNOB attīstību tuvāko gadu laikā nesīs vērā ņemamus rezultātus," uzsver kultūras ministre Agnese Lāce ("Progresīvie").

Ministre arī secinājusi, ka konkursa prasības un pretendentiem noteiktās kompetences valdes locekļu amatiem finanšu un administratīvajā jomā daļēji pārklājas, tāpēc nolemts konkursa prasības pārskatīt.

"Ņemot vērā Valsts kontroles revīzijas par Kultūras ministrijas kapitālsabiedrību pārraudzību ieteikumus, kā arī to, ka mans kā ministres uzdevums ir rūpēties par atbildīgu valsts līdzekļu izlietojumu, nevaru apstiprināt konkursa rezultātus uz abiem pārējiem valdes locekļu amatiem," stāsta ministre.

Viņa arī uzdevusi KM valsts sekretārei Dacei Vilsonei precizēt divu valdes locekļu amata prasības un nepieciešamās kompetences. Pēc tam atkārtoti tiks sludināts konkurss uz diviem LNOB valdes locekļu amatiem. Šajā konkursā atkārtoti aicināti pieteikties arī iepriekš izsludinātajā konkursā startējušie pretendenti.

LNOB valdes uzdevums ir izstrādāt un īstenot institūcijas darbības un attīstības stratēģiju 5 gadiem, vadīt un organizēt kapitālsabiedrības nepārtrauktu darbību: īstenot māksliniecisko un kultūrizglītojošo darbību, nodrošināt līdzsvarotu operas un baleta žanra attīstību, kā arī plānot perspektīvo un sezonas repertuāru, plānot finanšu un saimniecisko darbību atbilstoši VSIA budžetam, organizēt LNOB darbībai nepieciešamo tehnisko un tehnoloģisko nodrošinājumu, kā arī apsaimniekot tās īpašumā, valdījumā un lietošanā esošo mantu.

Tāpat valdes uzdevums ir organizēt LNOB administratīvo darbību, t.sk. cilvēkresursu un dokumentu pārvaldīšanu, statistisko datu apkopošanu un analīzi, nodrošināt, lai LNOB piešķirtie valsts budžeta u.c. finanšu līdzekļi tiktu izlietoti atbilstoši stratēģijā formulētajiem mērķiem un manta izmantota likumīgi, ekonomiski un mērķtiecīgi.

Atbilstoši likumdošanā noteiktajam LNOB valdes locekļu atalgojums kalendārajā mēnesī ir no 7047 līdz 7830 eiro (bruto).

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti