Jaunā Kultūras akadēmijas mājvieta Tabakas fabrikas kvartālā «TabFab» nodota ekspluatācijā

Rīgā, Miera ielā 58a, ekspluatācijā nodots kultūras un radošo industriju atbalsta centrs "TabFab". Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) plāno uzsākt mācības jaunajās telpās šī gada nogalē, ziņo VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) valdes locekle Jeļena Gavrilova.

Plānots, ka šis kvartāls kļūs par mūsdienīgu un atvērtu vidi, kas veicinās sadarbību starp akadēmisko un radošo industriju pārstāvjiem, "kļūstot par magnētu ne tikai nozares profesionāļiem, bet arī vietējiem un ārvalstu interesentiem". 

"VNĪ pārraudzībā un vadībā pārbūvētās ēkas Tabakas fabrikas kvartālā ir fundamentāli svarīgas Latvijas Kultūras akadēmijas straujākai attīstībai. Pāreja uz šīm ēkām nodrošinās augstskolas stratēģisko mērķu – veidot spēcīgu, vienotu un mūsdienīgu akadēmisko, jaunrades un pētniecisko telpu, kā arī būt atvērtai plašākai internacionalizācijai – realizāciju," norāda LKA rektors, profesors Dāvis Sīmanis.

"TabFab" projekta realizācija paredzēta divos posmos. Šobrīd noslēdzies pirmais posms, kura laikā veikta ēku pārbūve un pielāgošana Latvijas Kultūras akadēmijas Nacionālās Filmu skolas vajadzībām, kā arī izbūvēts Nacionālās Filmu skolas Filmēšanas paviljons. Papildus modernizēta kvartāla infrastruktūra – demontējot un pārbūvējot darbnīcu ēkas, izbūvējot nepieciešamos inženiertīklus un labiekārtojot teritoriju.

Otrajā posmā plānots attīstīt telpas, kas līdz šim tika izmantotas Jaunā Rīgas teātra (JRT) vajadzībām. Šajās telpās tiks izvietotas mācību telpas LKA studiju programmām "Laikmetīgā deja" un "Skatuves māksla", kā arī izveidots Kino/Foto muzejs, kurā apvienos Rīgas Kino muzeju un Latvijas Fotogrāfijas muzeju. LKA jau ir uzsākusi izmantot JRT bijušās pagaidu telpas, kas vēl netiek rekonstruētas.

Būvdarbus par kopējo summu 6,1 miljoni eiro (ar PVN) veic SIA "Marels Būve", sadarbojoties ar arhitektu biroju NRJA un LKA.

Projekta finansēšanai Kultūras ministrija ir piesaistījusi līdzekļus no Darbības programmas "Izaugsme un nodarbinātība" 5.6.1. specifiskā atbalsta mērķa "Veicināt Rīgas pilsētas revitalizāciju, nodrošinot teritorijas efektīvu sociālekonomisko izmantošanu" un Eiropas Savienības kohēzijas politikas programmas 2021.–2027. gadam 4.2. prioritātes "Izglītība, prasmes un mūžizglītība" 4.2.1. specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot vienlīdzīgu piekļuvi iekļaujošiem un kvalitatīviem pakalpojumiem izglītības, mācību un mūžizglītības jomā, attīstot pieejamu infrastruktūru, tostarp veicinot noturību izglītošanā un mācībās attālinātā un tiešsaistes režīmā" 4.2.1.8. pasākuma "Augstskolu studiju vides modernizācija".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti