Interneta žurnāla «Satori» galvenā redaktora amatā stājas Andrejs Vīksna

No septembra par interneta žurnāla "Satori" galveno redaktoru kļūst literāts, tulkotājs un kritiķis Andrejs Vīksna, kurš žurnālā strādā jau no 2019. gada. Savukārt ziņu redaktores un projektu vadītājas amatā žurnāla redakcijai pievienosies dzejniece Agnese Radziņa, informēja biedrības "Ascendum" pārstāvji.

Viņiem līdzās turpinās strādāt "Satori" redaktore un teātra kritiķa Anna Andersone, kā arī ārštata redaktors un filozofs Igors Gubenko. Kļūstot par Latvijas Jaunā teātra institūta māksliniecisko vadītāju, "Satori" redakciju atstājusi līdzšinējā ārštata redaktore Santa Remere. Tāpat redakciju atstāj dramaturģe Diāna Kondraša, kas iepriekš rūpējās par to, lai lasītāji būtu informēti par jaunākajiem notikumiem kultūrā.

"Satori" redakcija. No kreisās: Andrejs Vīksna, Anna Andersone, Igors Gubenko, Agnese Radz...
"Satori" redakcija. No kreisās: Andrejs Vīksna, Anna Andersone, Igors Gubenko, Agnese Radziņa.

"Man ir liels prieks, ka Andrejs ir piekritis uzņemties šo atbildīgo un nebūt ne vienkāršo uzdevumu – stūrēt "Satori" tā, lai tā pasažieriem šajā ceļojumā ir interesanti ar mums domāt un attīstīties," atzīst "Satori" izdevēja, biedrības "Ascendum" vadītāja Antonija Skopa. "Pateicoties viņa konstruktīvismam, atbildībai pret lasītājiem un mīlestībai pret valodu, esam varējuši pusotru gadu strādāt bez galvenā redaktora; un viņa stāšanās jaunajā amatā ir tikai loģisks un pašsaprotams solis."

Literāts un tulkotājs Andrejs Vīksna redakcijā strādā kopš 2019. gada, iepriekš "Satori" publicējis recenzijas par literatūru un literārus darbus. Strādājis arī izdevniecībā "Liels un mazs", veidojis literāro raidījumu "Bron-Hīts" "Radio Naba" un publicējis tulkojumus no skandināvu valodām.

Kultūras žurnāls "Satori" ir dibināts 2003. gadā un sākotnēji par savu galveno uzdevumu izvirzīja digitāla literatūras krājuma izveidi. Šobrīd tas ir viens no lielākajiem un vecākajiem Latvijas kultūras medijiem, kurā ik darba dienu tiek ievietota informācija par aktuālajām kultūras un sabiedrības norisēm, komentāri, recenzijas, esejas, dzeja un proza.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti