Mūzikas, keramikas, meistaru un mākslas satikšanās Durbes pils Pagalma svētkos

4. jūlijā Tukumā notiks Durbes pils Pagalma svētki – pasākums, kurā tiksies mūzika, keramika, meistari un māksla Durbes pils rožu valdzinājumā, informēja svētku rīkotāji.

No pulksten 15.00 līdz pulksten 18.00 darbosies keramikas tirdziņš, kā arī notiks tikšanās ar meistariem un keramikas darbnīca Ineses Auziņas vadībā. Būs iespēja arī iepazīt Durbes pils Rožu stāstus. Ieeja pasākumā bez maksas.

Pulksten 19.00 pils pagalmā ar koncertprogrammu "Mazā bilžu rāmītī" uzstāsies Paula Saija, "Trio Tresensus" – Līga Griķe (kokle), Aigars Raumanis (saksofons), Uģis Upenieks (sitaminstrumenti). Pasākumā izskanēs izcila latviešu mūsdienu kamermūzika un cilvēku iemīļotas un labi zināmas dziesmas jaunā skanējumā.

Dziedātāja Paula Saija izvēlējusies sev tuvas kompozīcijas, kuras "Trio Tresensus" aranžējumos iegūs smalkāku, niansētāku un nepierastāku noskaņu. Savukārt trio piedāvās saklausīt arī mūsdienu Latvijas komponistu skaņu gleznas – Gundegas Šmites humora pilnās "Variācijas par latviešu tautasdziesmu tēmām", Uģa Prauliņa filozofiski apcerīgo "Interlūdiju" no cikla "Dzīvības koks", Georga Pelēča pasakaini skaisto "Plaukstošo Jasmīnu", kā arī Sniedzes Prauliņas un Ērika Mieža opusus. Īpašs koncerta akcents – dziesma "Mazā bilžu rāmītī" pirmo reizi izskanēs versijā balsij, koklei, saksofonam un sitaminstrumentiem.

Ērtībai uz koncertu lūgums līdzi ņemt savus krēslus vai pledus.

Durbes pils
Durbes pils

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti