Vētrā cietušas arī vairākas kultūras iestāžu ēkas

Aizvadītās diennakts laikā vētra nodarījusi postījumus vairākām kultūras iestāžu ēkām – Doma baznīcas jumtam, Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja ēkai, Latvijas Nacionālā arhīva ēkām, Rīgas cirka ēkai, Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra ēkai, Latvijas Leļļu teātra ēkai, informēja Kultūras ministrijā.

Kultūras ministre Agnese Lāce ("Progresīvie") sazinājusies ar kultūras iestāžu vadītājiem, lai apzinātu postījumus, kādus nodarījusi vētra.

"Vēlos pateikt paldies visiem nozares darbiniekiem un operatīvajiem dienestiem, kuri sarežģītos apstākļos turpinājuši darbu un cīnās ar dabas stihijas izraisīto postažu. Esam saņēmuši informāciju, ka vētrā cietušas arī vairākas kultūras nozares ēkas," informē kultūras ministre Agnese Lāce.

Viņa norāda, ka līdz pirmdienas pēcpusdienai saņemta informācija, ka vētrā radīti postījumi Doma baznīcas jumtam. Ēku apsekos Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes speciālisti.

Atsevišķi pagrabi applūduši arī Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja ēkā Palasta ielā 4. Ūdens caur ēkas jumtu iekļuvis arī bēniņos un izveidojis notecējumus arī ekspozīciju zālē. Atsevišķās vietās ēkā ūdens tecējis arī caur logu rūtīm.

Par vētras radītiem postījumiem ziņots arī vairākās Latvijas Nacionālā arhīva ēkās, kur cietušas atsevišķas telpas gan ēkās Rīgā, gan Jelgavā. Vienai no ēkām Rīgā arī cietis jumts.

Pagrabs applūdis arī Rīgas cirka ēkā, kā arī Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra ēkā.

Ūdens atsūknēts arī no Latvijas Leļļu teātra ēkas pagraba.

Turpinās situācijas monitorings, lai noskaidrotu, vai cietušas vēl kādas kultūras iestāžu ēkas.

KONTEKSTS:

Kopš svētdienas, 28. jūlija, Latvijas centrālo daļu šķērso spēcīgās lietusgāzes un vētra.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs izplatījis sarkano brīdinājumu par vētru un spēcīgām lietavām Latvijas vidienē. Brīdinājums par spēcīgu lietu Rīgā ir spēkā līdz pirmdienas, 29. jūlija, pulksten 18.

Tikmēr Latvijas rietumu un centrālajā daļā spēkā oranžais lietus brīdinājums, bet valsts austrumos – dzeltenais lietus brīdinājums.

Stiprākais vējš un intensīvākie nokrišņi Latviju skāruši pirmdienas naktī un no rīta, stihija vissmagāk skāra Rīgas līča dienvidu piekrasti un Zemgali.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti