«Jauni un bagāti» – pirmais Latvijas Radio raidieraksts, kas tapis ar klātienes auditoriju

Atzīmējot Starptautisko raidierakstu dienu, Latvijas Radio pirmo reizi īstenojis ierakstu klātienē ar auditorijas piedalīšanos. Latvijas Radio mājā  25. septembrī pulcējās dažādu paaudžu interesenti, lai piedalītos "Jauni un bagāti" epizodes ierakstā, kas tagad pieejama arī klausītājiem tiešsaistē. Pirmais klātienes ieraksta viesis bija finanšu pasaulē pazīstamais uzņēmējs Valdis Siksnis.

Starptautiskās raidierakstu dienas pirmsākumi meklējami pirms desmit gadiem ASV, bet Latvijas Radio kā vadošais raidierakstu satura piedāvātājs latviešu valodā to atzīmē ceturto gadu pēc kārtas. "Mēs svinam raidierakstu, kā salīdzinoši jaunas mediju nozares, spēku pasaulē un arī Latvijā, par ko liecina arī mūsu pieredze. Piemēram, podkāsta "Dokumentārijs" stāsti saviļņojuši sabiedrību un aizsākuši dažādus procesus tajā. Šī diena ir arī lieliska iespēja iepazīt savu klausītāju, tāpēc nolēmām, ka pienācis brīdis pirmajam podkāsta ierakstam ar auditorijas klātbūtni. "Jauni un bagāti" ir viens no klausītāju iemīļotākajiem Latvijas Radio oriģinālsatura podkāstiem, par ko varējām patiešām pārliecināties. Publikā bija dažādu paaudžu cilvēki, kuri ne vien rūpīgi klausījās, bet bija arī gatavi iesaistīties ar interesantiem jautājumiem. Starptautiskā podkāstu diena ir izdevusies," stāsta Latvijas Radio raidierakstu attīstītājs redaktors Andrejs Siliņš.

Pieredzēt ierakstu klātienē bija aicināts ikviens klausītājs, un "Jauni un bagāti" vadītājs Valters Vestmanis ir pacilāts par aizvadīto notikumu: "Trīs gadu laikā raidījums un tā saturs ir ļoti audzis un turpinājis piesaistīt arvien plašāku auditoriju. Klausītāji iegūst ne tikai praktiskus padomus, kā veiksmīgāk pārvaldīt savas personīgās finanses, bet arī smeļas motivāciju no jaudīgiem latviešiem, kuri guvuši ievērojamus panākumus biznesā, karjerā un privātajā dzīvē. Bija liels prieks satikt daļu no klausītājiem klātienē – turpināsim attīstīties un meklēt arvien ievērojamākus stāstus!"

Pirmo Latvijas Radio ierakstīto raidierakstu "Jauni un bagāti" epizodi ar klātienes auditoriju iespējams noskatīties platformā "Youtube". Epizode pieejama arī lielākajās straumēšanas vietnēs, kā arī Latvijas Radio mājaslapā un mobilajā lietotnē

Par Latvijas Radio podkāstiem

Latvijas Radio podkāstu straumēšanas vietnēs piedāvā vairāk nekā 190 dažādus raidījumus, kas pielāgoti raidierakstu formātam. Tāpat pieejami vairāki oriģinālsatura podkāsti, kas primāri veidoti digitālajai audio videi, piemēram, raidieraksts par karu Ukrainā "Drošinātājs", pirmais dokumentālās žurnālistikas podkāsts Latvijā "Dokumentārijs", Latvijas Radio 5 oriģinālpodkāsts "Remarka", kur latviešu mūziķi izķidā savas dziesmas, podkāsts par vēsturisku notikumu Latvijas basketbolā "Sudraba zēni", pāru sarunas virtuvē "Normāla ģimene", aktuālo notikumu pārskats vieglā manierē "Noliktava" u.c. Tāpat Latvijas Radio 4 – Doma laukums piedāvā visaptverošu saturu krievu valodā, tostarp podkāstos lielu popularitāti iemantojušo bērnu literatūras podkāstu "В гостях у книжки" un zinātnei veltīto "Природа вещей". Ik mēnesi Latvijas Radio paplašina piedāvātā satura apjomu podkāstu straumēšanas vietnēs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti