Kultūras ziņas

Latgales podnieku dienas

Kultūras ziņas

LNSO sezonas izskaņā – Šišons un Šimkus

Gadsimta izstāde Nacionālajā Vēstures muzejā

Valsts svētkos uz vērienīgu izstādi aicina Latvijas Nacionālais vēstures muzejs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem un 4 mēnešiem.

4. maijā apmeklētājiem durvis vērs līdz šim vērienīgākā Latvijas Nacionālā vēstures muzeja izstāde “Latvijas gadsimts”. Tā veidota no 68 muzeju materiāliem un ar priekšmetu un dokumentu starpniecību apmeklētāju izved ceļojumā no valsts dibināšanas līdz šodienai. Apjomīgā ekspozīcija ir sadalīta 10 vēsturiskos posmos.

Izstādē atrodams gan 1938.gada koru karu uzvarētāju sudraba šķīvis, gan kapakmens Padomju Latvijai, gan Marijas Naumovas Eirovīzijas kostīms, kā arī personificēti stendi, sākot no  Kārļa Ulmaņa un beidzot ar Alfrēdu Rubiku.

Pārsvarā tie ir sadzīvi raksturojoši priekšmeti un dokumenti. Kopumā 1500 eksemplāri, kas izvietoti vairāk nekā 600 kvadrātmetru platībā. Sākotnēji tika plānots, ka līdz ar izstādes atklāšanu Vēstures muzejs atgriezīsies savās telpās Rīgas pilī. Tomēr, aizkavējoties pils Konventa daļas renovācijai, vismaz tuvāko trīs gadu laikā izstāde būs skatāma Brīvības bulvārī 32.  

“Latvijas gadsimta” ierīkošanas izmaksas sasniedz 498 tūkstoši eiro.

Kā skaidro izstādes projekta vadītāja Irina Zeibārte, šī ir vislielākā summa, kas jebkad ir piešķirta kādai izstādei no Kultūras ministrijas. Tomēr izmaksas uz kvadrātmetru esot pietiekami nelielas, lai varētu salīdzināties ar Eiropas līmeņa izstādēm

Projekta vadītāja piebilst, ka ar izstādi saistītās izmaksas vēl palielināsies – piemēram, plānotajām izglītības programmām.

Apmeklētājiem izstāde būs pieejama no 4.maija, un šajā dienā ieeja muzejā būs bez maksas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti