Kultūras ziņas

Rīgas cirka sezonu atklāj "Oda ballei"

Kultūras ziņas

Zīmju valodā. Kultūras ziņas

Iznāk Edītes Pauls-Vīgneres grāmata "Vīna garša"

Iznāk tekstilmākslinieces Edītes Pauls-Vīgneres grāmata «Vīna garša»

Klātesot draugiem, domubiedriem un ģimenei, mūzikas namā "Daile" māksliniece Edīte Pauls-Vīgnere iepazīstināja ar savu jaunāko grāmatu "Vīna garša". Grāmatā iekļautas pirms pieciem gadiem izstādei "Vīna garša" radīto miniatūru fotogrāfijas, un tā veltīta mākslinieces vectēvam, Iļģuciema stikla fabrikas stikla pūtējam Ādolfam Paulam.

Māksliniece Edīte Pauls-Vīgnere mīl svinēt dzīvi un, atzīmējot savu dzimšanas dienu, aicinājusi tuvākos draugus un radus uz vīna un siera baudīšanas vakaru, atklājot savu jaunāko grāmatu "Vīna garša". Māksliniece to dēvē par mīļgrāmatiņu.

"Edītes vēlme bija, lai tā uzreiz izskatītos, it kā tai būtu 100 gadi. Maza, mīlīga, veltīta viņas mīļajam opapiņam, Iļguciema stikla pūtējam. Viņa vēlējās pielikt klāt kādas cilvēku domas vai atziņas, idejas par vīnu, bagātinot šo kolekciju," stāsta dizaina grafiķe Sandra Ošiņa.

Pati autore saka: "Man radās doma, ka es varētu grāmatai piepulcināt daudz interesantu cilvēku, bet ka šie cilvēki neko nezinātu. Un rezultāts ir brīnišķīgs. Es to grāmatiņu jau piekto reizi lasu. Jo man ļoti patīk viņu atziņas, domāšana."

"Vīna garša" ir jau trešā grāmata pēc "Koronetēm" un "Ak, sievietes", kurā apkopotas mākslinieces darbu fotogrāfijas, ko uzņēmis Valdis Ošiņš. Un katra no tām veltīta kādam notikumam vai mīļam cilvēkam. "Vīna garšā" apkopotas mākslinieces pirms pieciem gadiem izstādei radīto miniatūru fotogrāfijas. Mūzikas namā "Daile" gaviļnieci sveikt bija ieradusies bijusī Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, draugi, bijušie kolēģi, un, protams, īpašu humoru mīlošais brālis – Maestro Raimonds Pauls.

"Vienalga, ko viņa dara, viņa to dara ar labu gaumi. Kā māksliniece viņa ir pirmklasīga, par to nav ko runāt. Lai viņa darbojas! Tur tiek ielikta arī viņas enerģija, viegli viņai nav," saka Maestro.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti