Panorāma

Piemin komunistiskā genocīda upurus

Panorāma

Panorāma

Tapusi grāmata "Elfa – suns, ne cilvēks"

Rakstniece Baiba Baikovska grāmatā apkopojusi kopīgos piedzīvojumus ar servisa suni Elfu

Nešķirams tandēms, kuru saista patiesa uzticēšanās un mīlestība – tā jau desmit gadus var teikt par Baibu Baikovsku un viņas labradoru, suni asistentu Elfu. Šo gadu laikā Elfa neskaitāmas reizes palīdzējusi Baikovskai veikt to, ko liedz ratiņkrēsls. Un nu viņa šos kopīgos piedzīvojumus aprakstījusi grāmatā "Elfa – suns, ne cilvēks".

Kopš Baiba Baikovska satika Elfu, viņas dzīve mainījās. Elfa padeva, atnesa, izslēdza gaismu, bet pats galvenais – vienmēr saprata Baibu un bija blakus. Abas labi pazina Stradiņa universitātē, kur Baiba Baikovska studēja un pasniedza doktorantūrā. Bet var teikt, ka viņas tur strādāja abas. Tagad kopā darbojas Spēju kustībā.

"Šī grāmata ir par mūsu kopējiem piedzīvojumiem, kopējo dzīvi. Cerams, ka lasītāji varēs priecāties. Viņa nes ļoti daudz prieka," teic Baiba Baikovska.

Elfu apmācīja servisa suņu biedrībā "Teodors". Šobrīd Latvijā ir tikai 12 servisa suņi. Arī Elfa joprojām strādā.

"Man viņa ir ļoti, ļoti tuva," piebilst Baiba Baikovska.

Grāmatā "Elfa – suns, ne cilvēks" ir daudz joku, daudz smieklu un košas ilustrācijas.

"Viņai patīk našķēties pie zviedru galda. Man tas nepatīk, tad mums rodas ģimenes konflikts. Humors ir būtiska lieta, arī runājot par atšķirīgo. Ja pieliek klāt humoru, arī runājot par invaliditāti, tas palīdz. Uz viņu nevar padusmoties!" atzīst Baiba Baikovska.

Baibas grāmata tiks izdota arī Braila rakstā un ierunāta kā audio grāmata, lai par Elfu uzzina pilnīgi visi. Baiba un Elfa ir par iekļaujošu sabiedrību, kurā arī grāmatas ir pieejamas katram.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti