Frankfurtes grāmatu tirgū atkal būs iespēja iepazīt latviešu literatūru

Laikā no 16. līdz 20. oktobrim Latvija ar nacionālo stendu piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgū (Frankfurter Buchmesse), kuru šogad apmeklēs ne tikai izdevēji un rakstnieki, bet arī Latvijas kultūras ministre Agnese Lāce.

"Šogad Frankfurtes grāmatu tirgū turpināsim pievērst starptautisku uzmanību Latvijas literatūras tulkojumiem ārvalstīs, kā arī vēlreiz apliecināsim vēlmi un gatavību pretendēt uz viesu valsts statusu Frankfurtes grāmatu tirgū laikā no 2028.–2030. gadam un turpināsim sarunas par to ar Frankfurtes grāmatu tirgus vadību, uzsverot Latvijas kultūras, grāmatniecības un literatūras piedāvājumu daudzveidību," pastāstīja platformas "Latvian Literature" pārstāve Rita Dementjeva.

Latvija šī gada tirgū ir pārstāvēta četros pasākumos – tirgus oficiālajā programmā, kur 17. oktobrī pulksten 15.00 uz starptautiskās skatuves (foajē starp hallēm 5.1 un 6.1.) tulkotāji vācu valodā dalīsies savā pieredzē par to, kāpēc tulkot literatūru no Baltijas valstīm, kur Latviju pārstāvēs tulkotāja Betina Bergmane. 18. oktobrī pulksten 15.30 Saksonijas stendā (halle 3.1 stends H91) Latvijas rakstniece un ilustratore Lote Vilma Vītiņa prezentēs savu grāmatu "Dzejnieks un smarža" (Vācijā izdots izdevniecībā "Mirabilis Verlag"), kā arī dalīsies savā pieredzē, kā veidot radošās darbnīcas bērniem. 17. oktobrī pulksten 17.00 Latvijas stendā notiks pieņemšana, uz kuru aicināti Latvijas literatūras ārvalstu izdevēji un citi sadarbības partneri. 18. oktobrī pulksten 10.00 Lote Vilma Vītiņa ciemosies Frankfurtes pilsētas bibliotēkā ar lasījumu un radošo darbnīcu bērniem. 18. oktobrī pulksten 20.00 Frankfurtes mākslas galerijā "KunstInAnderenRäumen" notiks tikšanās ar autoru Jāni Joņevu un viņa grāmatas "Decembris" prezentācija (izdots izdevniecībā "Parasitenpresse").

Lai turpinātu sarunas par Latvijas pieteikumu dalībai Frankfurtes grāmatu tirgū viesu valsts statusā, tirgus laikā Latvijas Republikas kultūras ministre Agnese Lāce tiksies ar Frankfurtes grāmatu tirgus direktoru Jirgenu Bosu (Juergen Boos), kā arī iepazīsies ar šī gada viesu valsts Itālijas paviljonu un apmeklēs pasākumus, kuros pārstāvēti Latvijas autori.

Latvijas nacionālā stenda atrašanās vieta: halle 4.1, stends D2.

Stends Frankfurtē līdzīgi kā iepriekšējos gados ir veidots kā eksporta kampaņas #iamintrovert laikā radīto tēlu – introverto rakstnieku I. un I. – dzīvoklis. Šogad mākslinieka Reiņa Pētersona zīmētajā dzīvoklī būs iespēja iemūžināt sevi foto stūrītī, kā arī stendā iepazīties ar platformas "Latvian Literature" radīto virtuālo ekskursiju.

Šogad stenda dalībnieku vidū ir izdevniecības "Latvijas Mediji", "Zvaigzne ABC", "Liels un mazs", "Avots", "Jāņa Rozes apgāds", "Pētergailis", "Aminori", "Madris" un Latvijas Grāmatizdevēju asociācija.

Latvijas dalību grāmatu tirgū nodrošina literatūras eksporta platforma "Latvian Literature" un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA).

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti