«Dzejas dienu» balvas šogad piešķir Robertam Vilsonam un Ievai Lapiņai

Šogad "Dzejas dienu" balvu kategorijā gada labākais dzejas krājums ieguva Roberts Vilsons par krājumu "Muļķu ķērājs", bet kategorijā gada labākais atdzejas krājums balvu ieguva Ieva Lapiņa par Senās Ķīnas lirikas antoloģijas "Upes sniegs" atdzejojumu, informēja pasākuma rīkotāju pārstāve Diana Lelis- Bočkova.

"Dzejas dienu" balva ir apbalvojums, ko Latvijas Rakstnieku savienība piešķir gada labākajiem dzejas un atdzejas krājumiem. Šogad Dzejas dienu balvām bija pieteiktas 22 grāmatas - 18 oriģināldzejas krājumi un četri atdzejas krājumi.

Dzejas krājuma nominācijā balvai tika izvirzīta Elvīra Bloma par krājumu "Viņam patīk šie dzejoļi", Sintija Sudmale par krājumu "Uz manas mēles" un Vilsons par krājumu "Muļķu ķērājs".

Savukārt atdzejas krājuma nominācijā balvai nominēja Guntaru Godiņu par krājuma "Sirreālisms igauņu dzejā" atdzejojumu, Lapiņu par Senās Ķīnas lirikas antoloģijas "Upes sniegs" atdzejojumu un Arvi Vigulu par Marko Pogačara dzejas izlases "Ugunsgrēks bibliotēkā" atdzejojumu.

Dzejas balvai pieteiktos darbus vērtēja un nominācijas izvirzīja literatūrzinātniece un literatūrkritiķe Agija Ābiķe, kritiķis un portāla "Satori.lv" redaktors Andrejs Vīksna, kā arī dzejniece un festivāla "Dzejas dienas" padomes locekle Ērika Bērziņa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti