Aicina pieteikties literatūras konkursam «Latgales prozas lasījumi 2024»

Veicinot literāro procesu Latgalē un latgaliski rakstītu darbu radīšanu Latvijā, jau piekto gadu latgaliešu kultūras kustība "Volūda" izsludina konkursu "Latgolys prozys skaitejumi 2024" (Latgales prozas lasījumi 2024) un aicina piedalīties Latgales kultūrtelpai piederīgos prozas autorus.

Konkurss veicinājis jaunu rakstnieku parādīšanos latgaliskās literatūras telpā, tāpēc konkursa rīkotāji aicina to izmantot kā platformu arī debijas darbu publicēšanai.

Autori aicināti iesūtīt pašu radītus un līdz šim nepublicētus tekstus latgaliešu rakstu valodā vai latviešu literārajā valodā. Darbi tiks vērtēti, uzsvaru liekot nevis uz teksta valodu, bet literārā teksta kvalitāti un piederību Latgales kultūrtelpai, tā atklājot reģiona īpatnības un parādot latgaliskumu tā plašākajās nozīmēs.

Piedalīties konkursā "Latgolys prozys skaitejumi 2024" var, iesniedzot darbus – esejas, stāstus, romānu fragmentus (7000–12 000 zīmju apmērā) – līdz šī gada 20. oktobrim, sūtot tos biedrībai latgaliešu kultūras kustībai "Volūda" uz e-pastu [email protected] ar norādi "Latgolys prozys skaitejumi 2024". Pieteikumā jābūt teksta elektroniskajai versijai un ziņām par autoru (vārds, uzvārds, dzimšanas gads, nodarbošanās, īsa radošā biogrāfija (3–4 teikumi)) un kontaktinformācijai (telefona numurs, e-pasts). Ar pilnu konkursa nolikumu var iepazīties TE.

"Latgolys prozys skaitejumi 2024" noslēguma pasākums notiks šī gada 5. decembrī klātienē Daugavpilī. Labāko tekstu autori piedalīsies konkursa noslēgumā ar savu darbu lasījumiem, savukārt uzvarētājam būs iespēja piedalīties kādā no festivāla "Prozas lasījumi" noslēguma pasākumiem un 2025. gadā izmantot nedēļu garu rakstīšanas rezidenci Latgalē.

Konkursā iesniegtos darbus vērtēs žūrija Latvijas literatūras procesos iesaistītu cilvēku sastāvā – literāte Ilze Sperga, literatūrzinātniece Elīna Kokareviča, grāmatu blogere Inga Gedžūne, literatūrzinātnieks Valentīns Lukaševičs un latgaliešu valodas speciāliste Maruta Latkovska. Konkursā trīs visvairāk punktu saņēmušie autori saņems atlīdzības par darbu publicēšanu 350, 250 un 150 eiro apmērā.

Latgaliešu kultūras kustība "Volūda" ir nevalstiska organizācija, kas apvieno cilvēkus, kuriem ir svarīgi saglabāt un attīstīt Latgales un latgalisko kultūrtelpu, latgaliešu valodu. Biedrība allaž ir centusies vispirms atbalstīt jaunus latgaliešu autorus un izdot kvalitatīvu literatūru. Konkurss un pēcāk notiekošie prozas tekstu lasījumi ir kļuvuši par stabilu tradīciju latgaliešu literatūrā, kas profesionālā veidā izceļ prozas rakstītājus un iepazīstina ar tiem lasītājus, kā arī ir nozīmīga jaunu autoru parādīšanās platforma literatūras telpā. Konkurss "Latgolys prozys skaitejumi" ir daļa no latgaliešu kultūras kustības "Volūda" īstenotās literārās jaunrades latgaliski veicināšanas programmas. Noskatīties iepriekšējā gada konkursa noslēgumu un noklausīties finālistu darbus var te:

Festivāls "Prozas lasījumi" notiek no 1995. gada, to rīko Latvijas Rakstnieku savienība. Laika gaitā "Prozas lasījumi" no neliela notikuma Andreja Upīša dzimšanas dienas piemiņai izauguši vairāku dienu starptautiskā prozas festivālā, kura programmā ar savu jaunāko darbu vai to fragmentu lasījumiem piedalās dažādu paaudžu Latvijas un citu valstu rakstnieki.

Konkursa "Latgolys prozys skaitejumi" norisi 2024. gadā atbalsta starptautiskais literatūras festivāls "Prozas lasījumi 2024", Valsts kultūrkapitāla fonds, Daugavpils valstspilsētas pašvaldības iestāde "Vienības nams" un latgaliešu kultūras ziņu portāls lakuga.lv.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti