Kultūras ziņas

Zīmju valodā. Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Rīgas cirkā klauni un dzejnieki pusnaktī lasa dzeju

Rīgas cirkā klauni un dzejnieki pusnaktī lasa dzeju

Jau septembra sākumā Latvijā notiks tradicionālās Dzejas dienas – visiem zināms, jau ierasts un daudzu iemīļots pasākumu cikls. Taču tie, kas patiešām mīl dzeju, to lasa un klausās ne tikai rudeņos pie Raiņa pieminekļa, bet visu gadu un dažādās, arī it kā ļoti neierastās vietās. Kā, piemēram, vakarnakt – Rīgas cirkā. 

Pasākumu cikls "Dzejas pusnakts" šoreiz notiek Rīgas cirkā. Pasākuma viesus sagaida īpaši tērpta ceremonijmeistare, par mūziku rūpējas dīdžeju duo "Extravaganza", savukārt dzeju lasa klauni, dresētāji un ugunsrijēji.

Pasākuma producenti Amanda Kaufmane un Kārlis Knospiņš stāsta: "Mums kaut kā vajadzēja ballīti, un viss kaut kā brīnumaini sākās, un tagad ir jau 10. dzejas pusnakts. Kur tik mēs neesam bijuši – mēs bijām graustā, vasarnīcā, būdā, baznīcā, tirgū, rūpnīcā, dārzā, un tas, man šķiet, ir ļoti skaisti."

Ar katru pasākumu organizatori cenšas izcelt vietu un tās vēsturi. "Dzejas pusnakts" kalpo arī kā lieliska platforma daudziem jaunajiem autoriem, ļaujot uzstāties īpaši ieinteresētas publikas priekšā. Te sastopami gan ne tik zināmi, gan arī slaveni autori.

Dzejnieks Ivars Šteinbergs saka: "Es teiktu, lai literatūras skolotājas sūta savus skolēnus uz "Dzejas pusnakti", jo "Dzejas pusnaktī", manuprāt, var redzēt, cik demokrātiska, iekļaujoša ir dzeja, nevis kaut kas elitāri cēls vai kā tamlīdzīgi."

"Es esmu Elza Elizabete, un es palīdzu organizēt šo pasākumu, jā, es esmu klauns, un es palīdzu cilvēkiem uzturēt labu atmosfēru," stāsta viena no pasākuma veidotājām.

Par nākamo "Dzejas pusnakti" tiks ziņots jau drīzumā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti