Dienas ziņas

Agri nogatavojusies raža raisa bažas par kvalitāti

Dienas ziņas

Dienas ziņas

Kabiles mežā svin Jāņa Baltvilka jubileju

Jāņa Baltvilka jubilejā Kabiles mežā izstaigā «Baltā Vilka taku», lasa dzeju un atceras dzejnieku

Rakstnieks Jānis Baltvilks šogad svinētu savu 80 gadu jubileju. Viņš aiz sevis atstājis spilgtu literāro mantojumu, viņa vārdā nosaukta lielākā valsts balva bērnu un jauniešu literatūrā, bet Kabiles mežā, mežsaimnieka Aivara Bergmaņa ozolu biotopā, jau 24 gadus ir rakstniekam veltīta meža izziņas "Baltā Vilka taka". Jāņa Baltvilka dzimšanas dienā, 24. jūlijā, mežsaimnieks aicināja ciemos šo taku izstaigāt, palasīt dzeju, padziedāt un atcerēties.

Ir dzejnieka, rakstnieka un ornitologa Jāņa Baltvilka 80. dzimšanas dienas vakars. Tas īpašs ir arī mežsaimnieka Aivara Bergmaņa mežā Kabilē. Pirms 24 gadiem, iespaidojoties no dzejnieka daiļrades, īpaši bērnu dzejas, viņš te izveidojis meža izziņas "Baltā Vilka taku". To ejot, ik pa laikam ir Bergmaņa rokām veidoti pieturas punkti, kuros var iepazīt ne tikai faktus par mežu, bet arī dzejoļus.

"Baltā vilka taka" bija viena no 11 meža takām, kas pirms 24 gadiem tika izveidota šīs puses virsmežniecības teritorijā, vienīgā, kas atradās privātā mežā. Tas izrādījās arī takas pastāvēšanas garants, jo pārējo vairs nav.

Aivars Bergmanis atzīst, ka ir jau brīži, kad rokas nolaižas, bet visu nevar izrēķināt naudā, arī šīs takas uzturēšanu. Ozolu biotopā izveidotas arī meža spēles un sava iela rokgrupai "Līvi".

"Tā godīgi sakot, ekonomiskā pamatojuma nekāda. Nu tāds moto bija tai dzejolī, ka tu redzi, dzirdi un sajūti ar sirdi," stāsta takas izveidotājs, mežsaimnieks Aivars Bergmanis.

Viņš uzsver, ka tieši rotaļīgums, spēlēšanās un dauzīšanās ar vārdiem uzrunājusi Baltvilka dzejā. Un katrs šai takā atradīs savu Jāni Baltvilku.

Jānis Baltvilks bija viens no populārākajiem bērnu grāmatu autoriem, tāpēc viņa vārdā nosauktā ikgadējā balva tieši viņa dzimšanas dienā nokļūst pie labākajiem bērnu un jauniešu literatūrā un grāmatu mākslā. Bet svinētājiem Kabiles mežā, protams, arī cienasts un mūzika.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti