Izdots Ievas Vieses debijas dzejoļu krājums «Laikam»

Apgādā "Neputns" klajā laista Ievas Vieses pirmā dzejas grāmata "Laikam" ar autores fotoattēliem. Grāmatas redaktore Anna Auziņa, korektors Rūdis Bebrišs, bet grāmatas dizainu veidojis Armands Zelčs, informēja izdevniecībā.

Ieva Viese (1987) ir dzejniece, māksliniece un pētniece. Nesenākās dzejas publikācijas bijušas žurnālā "Strāva", interneta žurnālā "Satori" un literatūras un kultūras žurnālā "Punctum". Regulāri publicē arī recenzijas un citus pētnieciski ievirzītus tekstus. Studē Latvijas Mākslas akadēmijā POST nodaļā, pasniedz augstskolā RISEBA un ir viena no laikmetīgās un eksperimentālās mākslas galerijas "DOM" uzturētājām.

"Ieva Viese pēc pases datiem pieder pie 20. gs. 80. gadu beigās dzimušās paaudzes, kurā pietrūcis spēcīgu dzejnieču sieviešu, savukārt viņas laikmeta izjūta labāk iederas starp nākamās paaudzes debijām, kurām līdzās iznāk Vieses pirmais krājums. Vienlaikus tā dzejas balss ir savdabīga un patstāvīga, daudzi dzejoļi šķiet kinematogrāfiski: sirreālu animāciju virknēs tajos dinamiskā mainībā pārvietojas ar ūdens pasauli saistīti tēli, laika plūduma un psihes dzīļu motīvi; universāli arhetipi parādās konkrētā kultūrvēsturiskā un ģeogrāfiskā kontekstā, turklāt autore nesamierinās ar vizualitāti un rūpīgi strādā ar valodu un formas meklējumiem. Nosaukums "laikam" ietver gan vispārējo, gan laikmetīgo, gan arī neviennozīmīgo," vēsta krājuma redaktore Anna Auziņa.

Ievas Vieses debijas dzejoļu krājums «Laikam»
Ievas Vieses debijas dzejoļu krājums «Laikam»

Grāmatā izmantoti Ievas Vieses darba "Es esmu čaula un es esmu kauls I" fotoattēli.

Krājums tapis ar Valsts kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti