Kultūras rondo

Par cilvēka un dabas trauslumu un neparedzamību. Izstāde "Dzirdes reljefi"

Kultūras rondo

Kultūra un dezinformācija. Iepazīstina cikla autore Anete Bērzkalne

Māksliniece Patrīcija Raven aicina uz “Pastaigām dārzos”

Māksliniece Patrīcija Raven aicina uz «Pastaigām dārzos»

Līdz svētdienai, 11. augustam, VEF Kultūras pils telpās apskatāma mākslinieces Patrīcijas Raven personālizstāde "Pastaigas dārzos", kurā iekļauti pēdējos divos gados tapušie darbi, kā arī agrāk radītie darbi, kas veidoti abstraktā ekspresionisma glezniecības ietekmē.

VEF Kultūras pils izstādē "Pastaigas dārzos" ir apskatāmi mākslinieces 2015. gada personālizstādes "Iztēles draugi" darbi, kas veidoti, iedvesmojoties no abstraktā ekspresionisma mākslinieka Džeksona Polloka darbiem. "Tu nekad nevari izdarīt kā Džeksons Polloks, mani arī nevar nokopēt. Starp krāsu un enerģiju es esmu pusvadītāja. Tas ir vienkārši – tā ir krāsa, kura guļas, un tai es varu iedot virzienu, tas ir atkarīgs no tavas enerģijas. Krāsa sajauksies un līs, tai tas ir jādara, un tas nemaz nav tik vienkārši, ka tā plūstoši līst," par saviem abstraktā ekspresionisma mākslas darbiem Latvijas Radio raidījumā "Kultūras rondo" izsakās darbu autore Patrīcija Raven.

Patrīcija Raven akcentē, ka glezniecībā viņai patīk lietot dažādas tehnikas un eksperimentēt. Mākslinieces darbos lielu lomu spēlē krāsa, tā pārņem skatītāju savā varā un ir spilgta, niansēta un dominējoša. Patrīcijas Raven abstraktajām gleznām ir īpaši izteiksmīgas faktūras.

Mākslinieces faktūras, triepienu pielietojums gan harmonizē, gan dramatizē attēlotos objektus, dažkārt pārkāpjot abstrakcionisma robežas – darbos iekļautie naratīvi bieži vien atbilst figurālai glezniecībai. Tomēr Patrīcijas Raven lielā mīlestība ir abstrakcionisms visās tā izpausmēs.

Māksliniece Patrīcija Raven dzīvoja un studēja modes dizainu Beļģijā, kur pievērsās glezniecībai un piedalījās vairākās izstādēs. Pēc atgriešanās Latvijā viņa aktīvi iesaistījās Latvijas mākslas dzīvē, vadīja mākslas galeriju "Sukubs", piedalījās grupu izstādēs un sarīkoja vairākas personālizstādes. Mākslinieces darbi atrodas privātās kolekcijās gan Latvijā, gan ārvalstīs.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti