«Radio Naba» aicina piedalīties fotokonkursā «Šķiro»

Atzīmējot Latvijas Radio 6 – LU "Radio Naba" 22. dzimšanas dienu, ikviens topošais un esošais fotomākslinieks tiek aicināts reflektēt par radio un skaņu pasauli. Līdz 6. novembrim ir atvērta pieteikšanās fotokonkursam, šoreiz ar tēmu "Šķiro". Žūrijas izvēlēti labākie darbi piedalīsies skatītāju simpātiju balsojumā, kā arī dosies ceļojošā fotoizstādē.

Šī gada fotokonkursa tēma ir "Šķiro". "Šķirošana ir mūsu dzīves sastāvdaļa. Mēs šķirojam visu un nepārtraukti – kuru radio frekvenci šodien klausīties, vai vispār klausīties, cik skaļi un klātesoši klausīties, piekrist vai nosodīt, lieko izmest vai paturēt, papīrs vai plastmasa, metāls vai stikls, cilvēks vai necilvēks. Izvēles ne vienmēr ir pretējas un ne vienmēr tikai divas. Tas visu sarežģī un mūs noslogo. Pats galvenais nesajaukt, ko drīkst šķirot un ko šķirot ir aizliegts. Ja iesi pret straumi, pats attapsies ielikts nevēlamā kategorijā, un tad pamēģini no tās tikt laukā. Es šķiroju, tātad es esmu – nekad to neaizmirsti," skaidro konkursa rīkotāji.

"Radio Naba" arī šogad aicina ikvienu radoši izpausties par tematiku, kuras centrā atrodas radio un viss, kas ar to saistīts. Arī šogad fotokonkurss izaicina topošo un esošo fotomākslinieku iztēli, radošumu un viņu fotoaparātu objektīvus. Konkursa tēmas "Šķiro" interpretācija paver plašas iespējas. Konkursantus aicina darbos radoši paust redzējumu saskaņā ar savu oriģinālo vēstījumu un apspēlēt kādu sev aktuālu motīvu. Kas tajā būs redzams, paliek katra paša ziņā. Konkursa rīkotāji īpaši novērtēs speciāli šim fotokonkursam tapušus un iepriekš publiski neizstādītus darbus. 

Konkursā iespējams pieteikties līdz 7. novembrim (ieskaitot), iepazīstoties ar nolikumu un aizpildot elektronisko pieteikuma anketu.

Konkurss paredzēts visām vecuma grupām un tajā viens dalībnieks var iesniegt 1–2 fotogrāfijas. Visa informācija par konkursu pieejama "Radio Naba" mājaslapā. Fotogrāfijām noteikti ir jāpievieno apraksts, kā arī īpaša uzmanība jāpievērš fotogrāfiju tehniskajai kvalitātei – tām jābūt pietiekami lielā izšķirtspējā (minimālā izšķirtspēja 3000 x 2000 px, 150 dpi). Nepietiekamas izšķirtspējas attēli dalībai konkursā netiks reģistrēti. Konkursanti aicināti izmantot asuma dziļumus, eksperimentēt ar krāsainību, atrast jaunas kompozīcijas un skatu leņķus.

Žūrijas komisiju veido  foto un audiovizuālās mākslas pārstāvji – Anna Salmane, Arnis Balčus, Didzis Grodzs, Kristaps Kalns, Madars Štramdiers, Katrīna Teivāne, Mārtiņš Grauds, Toms Grīnbergs, kuri vērtēs darbus pēc to mākslinieciskās un tehniskās kvalitātes, idejas un atbilstības konkursa radošajai tēmai. Konkursa 22 labākie darbs tiks paziņots 12. novembrī. Labāko darbu autori tiks apbalvoti un 22 fotogrāfijas piedalīsies ceļojošajā fotoizstādē "22x22", kā arī piedalīsies skatītāju simpātiju balsojumā sabiedrisko mediju portālā lsm.lv. Trīs labāko fotogrāfiju autori iegūs papildu balvas. Fotoizstādes "22x22" ceļojums būs skatāms kultūras un izglītības vietās Rīgā un citur Latvijā.

"Radio Naba" organizētais fotokonkurss un izstāde notiek kopš 2007. gada.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti