Metāllūžņi pārtop meteorītos un nonāk izstādē Ķimales muižā

No 12. jūlija Ķimales muižā Kuldīgas novadā skatāma Kristīnes Abikas izstāde "Meteorīti Ķimalē". Padsmit telpiskie darbi tapuši no savu dzīvi nokalpojušiem metāllūžņiem.

Kristīne Abika ir profesionāla gleznotāja, scenogrāfe un kostīmu māksliniece, strādājusi Latvijas teātros un veidojusi vairāk nekā 60 izrādes, kā arī vairākas personālizstādes. Pēdējos gados strādā arī kino, veido izrādes atjaunotajā Rīgas cirkā, ir vides māksliniece, strādā ar interjeriem un telpas elementiem.

Māksliniece Kristīne Abika par izstādi Kuldīgā
00:00 / 00:27
Lejuplādēt

Interese par lietotu skārdu un metāla priekšmetiem māksliniecei jau ir sena, un tāpēc ne mazums laika pavadīts metāllūžņu savākšanas punktos. "Šajā izstādē skārda gleznas mijiedarbosies ar telpiskiem objektiem – maniem atradumiem, kas pārtapuši par meteorītiem un to versijām palielinājumā," stāsta Kristīne Abika.

"Meteorīti dzīvo kosmosā, savā pasaulē, tālu prom – tumsā un augstumā. Reti, bet nokrīt, un ir liela veiksme tos atrast. Manā pasaulē meteorīti ir biežāk sastopami – tie nolaižas vietās, kur nonāk savu dzīvi nokalpojušie metāllūžņi, tos var iemainīt pret traktora durvīm vai vecām caurulēm – kilogramu pret kilogramu," stāsta māksliniece.

"Interese par lietotu skārdu un metāla priekšmetiem ir sena – šis materiāls kā magnēts mani ir pievilcis jau gadiem. Metāllūžņu savākšanas punktos esmu pavadījusi lielu daļu sava laika, nav iespējams paredzēt, kas šoreiz iekritīs milzīgajā lūžņu kaudzē kā kādam nevajadzīga lieta," viņa piebilst.

Izstāde Ķimales muižā, Kuldīgas novadā skatāma no 12. jūlija līdz 1. septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti