Kultūras ziņas

Latvijas Kultūras akadēmija uzņem jaunos studentus

Kultūras ziņas

Jauno mākslinieku "Izaugsmes stāsti" Cēsu Izstāžu namā

Rotaļu skatuve Valmierā – mākslas objekts bērniem

Rotaļu skatuve Valmierā – jauns mākslas objekts bērniem

Trešdien, 24. jūlijā, Valmierā, pie mākslas telpas "Kurtuve", parādīsies jauns vides mākslas objekts "Rotaļu skatuve". Tas iecerēts kā interaktīva un radoša rotaļu vieta bērniem. Objektu radījusi starptautiski atzīta māksliniece un mākslas izglītības projektu autore Linda Vigdorčika, un tas būs pieejams līdz pat septembra beigām.

Topošā mākslas objekta "Rotaļu skatuve" konstrukcijas gatavotas no izturīga finierēta bērza saplākšņa loksnēm, un šobrīd vēl tiek apstrādātas kādā no darbnīcām Kundziņsalā. Objekta pamatā ir platforma, ko rotās virkne lielāku fiksētu konstrukciju un interaktīvu elementu. Atspīdošs priekškars un skatuves platforma ir kā atsauce uz "Kurtuvē" vēl šobrīd mītošo Valmieras teātri.

"Tas ir laukums, kurš ir atvērts radošumam un spēlēm, – kā varam veicināt un motivēt bērnus kļūt radošiem pilsētvidē un arī kā mēs ilgtermiņā runājam par bērnu un pilsētvidi," stāsta Valmieras "Dinamiskās pilsētas" projekta vadītāja Liene Jakobsone.

Šī mākslas objekta idejas pamatā ir arhitekta Saimona Nikolsona pirms 50 gadiem izstrādāta teorija par nepiespiestajiem elementiem, kas dod brīvu vaļu bērniem veidot savu spēļu vidi. Šo ideju savā skatījumā attīstījusi māksliniece Linda Vigdorčika. Viņa skaidro: "Klasiskajos bērnu rotaļlaukumos mēs novērojām, ka ir ļoti strikti reglamenti un parametri, kas sasaista bērnu un neļauj viņam brīvi rīkoties un darboties. Bet šajā vides objektā ir pārnēsājamie elementi, kurus bērns var nēsāt laukuma teritorijā, cik viņš to pats vēlas un saredz. Un šeit ir arī piesietie elementi, kur bērni var kāpt, spēlēties, kur var ielīst."

Jau tuvākajās dienās "Rotaļu skatuves" elementi ceļos uz Valmieru, kur tiks uzstādīti pie topošās laikmetīgās mākslas telpas "Kurtuve". Tur nākotnē iecerētas dažādas jaunas ar pilsētvidi saistītas norises. 40 tūkstošus vērtā "Rotaļu skatuve" bērnu un vecāku aktivitātēm būs pieejama no 26. jūlija līdz 30. septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti