«Tas tiešām ir tā vērts.» Dons par sajūtām pēc Eirovīzijas

Jau pagājis pusotrs mēnesis kopš Eirovīzijas dziesmu konkursa fināla. Koncerts izskanējis, balsojums beidzies, un mākslinieki devušies savas dzīves gaitās. Mūsu finālistam Donam daudz laika atpūtai neesot bijis, jo vajadzējis pabeigt darbu pie albuma ieraksta un sākt strādāt pie jau augustā gaidāmā koncerta, viņš atklāja Latvijas Televīzijai. 

"Emocijas ir labas. Laba pieredze, labas atmiņas un labas emocijas. Cilvēki joprojām nodod sveicienus rakstiski un uz ielām. Tirgū un veikalā nāk klāt un saka paldies. Tā ka laikam mēs izdarījām kaut ko pareizi. Pēc sajūtām tā liekas," pauda Dons.

Viņš norādīja, ka šī pozitīvā atgriezeniskā saite no cilvēkiem Latvijā ir patiešām mīļa, un, pateicoties tai, dziedātājs jūt, ka viņa darbs tiek novērtēts. 

"Atpūsties gan man gluži nesanāca, jo Eirovīzijas dēļ tika iekavēts albuma ieraksts, bet tas ir izdarīts. Šodien bija pēdējā diena studijā, un nu ir atlikuši tikai pēdējie sagatavošanās darbi koncertam, un augustā būs koncerts. Tas jau arī vairs nav aiz kalniem.

Tā arī visa vasara paies – tādā darbīgā procesā, bet tas iedod labu sajūtu. Darbs, kā saka, nāk par labu," sacīja Dons.

Dziedātājs atzina, ka ir nemiera gars, pludmalē varbūt varot pavadīt vienu dienu, bet ne ilgāk. Jau šobrīd viņš plāno nākamos projektus, ko īstenot.

"Starp citu, ar vienu no [Eirovīzijas] dalībniecēm, es neteikšu gan kuru, mums rit šobrīd darbs pie iespējama dueta. Nu, mēs paskatīsimies, kā sanāks. Darbs ir uzsākts. Es domāju, ka rudenī, rudens beigās, varētu būt kaut kas jau arī dzirdams," atklāja Dons. 

Viņš pavēstīja, ka šādus piedāvājumus Malmē saņēmis no vairāku valstu dalībniekiem, bet viens ir emociju iespaidā kaut ko piedāvāt – pavisam kas cits ir sarunas novest pie reāla darba. Kopumā dziedātājs vērtēja, ka pieredzes ziņā iziet cauri Eirovīzijai ir bijis ļoti vērtīgi.

"Vērtīgi ne tikai jauniem māksliniekiem, kas tikko uzsākuši savas gaitas, bet arī jau tiem, kas ilgstoši to dara.

Piemēram, tad, kad ir šis grafiks un tev ir ierobežots stundu daudzums, tad tu izvērtē prioritātes. Pēc tam, tagad attiecīgi strādājot pie albuma vai koncerta, arī tas nāk par labu. Es neņemu vairāk klāt darbus, cik vien es varu panest. Saudzējot savu veselību un savu laiku, diemžēl nākas pateikt, ka kādam projektam nāksies pagaidīt," stāstīja Dons.

Tāpat arī dziedātājs neslēpa, ka

Eirovīzijas iespaidā krietni palielinājies viņa klausītāju skaits dažādās mūzikas straumēšanas platformās. 

"Skaidrs, ka tas lielais rupors ir iespaidīgs, protams. Cilvēki skatās Eirovīziju Eiropā un arī pasaulē, jo mēs varam redzēt, kas ir interesanti, ka nav jau tā, ka to tikai Eiropā klausās. ASV, Dienvidamerika, Jaunzēlande, Austrālija… Tu jau redzi tos ciparus, un joprojām vēstules nāk pat no Dienvidamerikas, un es sarakstos, es atbildu. Ir forši," stāstīja Dons.

Pats savu Eirovīzijas dalību atkārtojumā Dons ir noskatījies tikai vienu reizi – piecas dienas pēc atgriešanās Latvijā, lai salīdzinātu pusfināla un fināla priekšnesumus. Viņš atzina, ka savus priekšnesumus pašam pēc tam skatīties ir grūti, jo acīs uzreiz krīt kļūdas. 

"Es, kā skatos, uzreiz sāku kritizēt. Kritizēt gan to, gan to un to. Šad tad tā kritika nāk arī par labu nākotnei, lai nepieļautu tās kļūdas, ko es uzskatu par kļūdām, bet tās lai paliek pie manis, manā lauciņā. Jā, es tā nevaru teikt, ka… Vienmēr var labāk," pauda Dons. 

Dons aicināja mūziķus jebkurā vecumā rakstīt dziesmas un pieteikties Eirovīzijai – tā ir pieredze, ko nebūs iespējams aizmirst visu atlikušo dzīvi. 

"Tas tiešām ir tā vērts. Galvenais ir skatīties, ko jūs vēlaties pateikt, lai tas vēstījums savienojas ar pašu vēstītāju. Ja tas stāsts savijas, tad to var izstāstīt patiesi, no sirds, un cilvēki to dzirdēs. Tas vienmēr tā ir," secināja Dons. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti