Kas jāzina un jādzird? Festivāla «Summer Sound» ceļvedis

Jau šajā nedēļas nogalē, 2. un 3. augustā, Liepājas pludmalē ar plašu muzikālo un citu aktivitāšu programmu norisināsies festivāls "Summer Sound". Kas jāzina, un kas jādzird? Par to vairāk šajā ceļvedī.

Ko dzirdēt "Summer Sound" programmā?

Festivālam ir piecas tematiskās skatuves, kas ir sadalītas pa stilistiskiem virzieniem: no popmūzikas, hiphopa līdz indī, alternatīvajai mūzikai, dīdžeju setiem un ne tikai. Šī būs iespēja kompakti iepazīties ar Latvijas mūzikas daudzveidību. Piedāvājam 15 koncertu izlasi, kurus būs iespējams dzirdēt "Summer Sound". 

"Citi zēni"

Piektdienas vakara lielo skatuvi atklās atraktīvie "Citi zēni". Viņi šogad izdeva jaunu albumu "Cits līmenis", un tā nosaukumu var attiecināt arī uz grupas koncertu, kuru šobrīd pat var nodēvēt par šovu. "Citu zēnu" dziesmas ir lipīgi hiti, programmā viņi attapīgi iepij arī atsauces uz citiem māksliniekiem un asprātīgas sarunas, horeogrāfijas elementus! Viņu koncerts ir ļoti atbilstošs vieglam vasaras vakaram jūras malā!

"Indygo" 

Grupa "Indygo" atklās rokmūzikas skatuvi. Arī viņiem šogad iznāca jauns albums "6", kurš tika nosvinēts ar koncertu "Palladium Riga". "Indygo" mūzika ir daudzveidīga – tā var būt gan skaļš ģitārroks, gan poētiskas un maigas dziesmas. Grupas pirmsākumi ir meklējami jau pirms 20 gadiem, bet varbūt tev viņi kļūs par šī gada atklājumu!?

"Singapūras satīns"

Grupa "Singapūras satīns" ir starp internetā straumētākajiem latviešu māksliniekiem jau divu gadu garumā. Viņi uz "Summer Sound" lielās skatuves kāps piektdienas vakarā. "Singapūras satīns" zina, kā uzkurbulēt publiku ballītei līdz pat rīta gaiļiem, miksējot hiphopa un deju mūzikas jaudu, un šajā festivālā viņiem pievienosies Lietuvā populārais reperis Remis Retro.

Mauku Sencis un Grandmasters Neons

Piektdienas vakarā uz hiphopa skatuves kāps arī publikas mīlētie Mauku Sencis un Grandmasters Neons. Šo projektu apvij daudz dažādas leģendas, kā ir patiesībā, tas būs jāiet katram pašam vērtēt dzīvē. Ir dzirdētas runas, ka šis varētu būt projekta pēdējais koncerts.

"PND"

Leģendāra ir arī panku grupa "PND", kas pastāv jau no 1998. gada un savu popularitāti saglabā jau četru paaudžu klausītāju vidū. Koncerti sola gan līdzi dziedāšanu, un tas nekas, ja netrāpi meldiņā, gan sirsnīgus mošpitus. Grupa piektdienas vakarā uzstāsies uz "Extravaganza" skatuves.

"Laika suns" 

Pilsētas rokgrupa "Laika suns" šogad izdeva jaunu albumu "Imitācijas", kurā ir iekļauta radiostacijās populārā dziesma "rīts rīts rīts rīts rīts rīts", kuras iedvesma, starp citu, gūta Liepājā. Skaļš ģitārroks un emocijām piesātinātas balādes, gan jau programmā būs arī kas no iepriekšējā repertuāra – "Laika suns" piektdienas vakarā uzstāsies uz roka skatuves. 

"Banda Banda"

Hiphopa grupa "Banda Banda" neatstāj vienaldzīgu – viņi raisa gan sajūsmu, gan  sašutumu. Grupu veido četri savas paaudzes labākie reperi, kuri kopā rada groteskas ballītes atmosfēru caur popkultūras un klubu kultūras atsaucēm un dziesmu citātiem, ar ironiju un deju elementiem diriģējot publikas emocijas. Uz hiphopa skatuves viņi kāps piektdienas vakarā. Ja gribi asas izjūtas, šī būs īstā izvēle. 

"Ofenbach"

"Summer Sound" piektdienas vakara galvenie mākslinieki ir 2014. gadā dibinātais deju mūzikas duets "Ofenbach" no Francijas. Viņu veidotā mūzika ir čārtu augšgalā. Duetu iedvesmo rokmūzika un tādas grupas kā "Supertramp", "The Rolling Stones" un "Led Zeppelin", un šo ietekmi labi var dzirdēt viņu veidotajā mūzikā. 

"Sudden Lights"

Sestdien lielo skatuvi atklās grupas "Sudden Lights" koncerts. Divu gadu laikā kopš grupas dalības Eirovīzijā "Sudden Lights" ir nospēlējuši daudz koncertu un šobrīd ir ļoti labā formā – muzikāli aizraujoši un skatuviski izklaidējoši. 

"Very Cool People"

Fanka mūzikas kolektīvs "Very Cool People" šogad izdeva albumu "Dzīvs", kas ieturēts deju mūzikas stilistikā. Albuma programmu viņi pirmatskaņos uz "Summer Sound" lielās skatuves. 

Wiesulis un sangvn

Wiesulis un sangvn ir hiphopa tandēms, kas plašas publikas atzinību ieguva jau ar savu 2022. gada debijas albumu "Fianchetto". Šogad klajā nāca otrais albums "En Prise", un viņu popularitāte ir saglabājusies nemainīga. "Summer Sound" viņi ir uzstājušies jau iepriekš, saņemot klausītāju atzinību, un arī šogad ne vien mūzika, bet arī mūziķu sinerģija ar publiku radīs siltas atmiņas.  

Käärijä

Sestdienas vakarā hiphopa dēļus tricinās somu mūziķis Käärijä, kuru pazīstam no Eirovīzijas ar hitu "Cha Cha Cha", kas piedzīvoja īpašu popularitāti Latvijā. Käärijä ir izklaidējošs, pašironisks un daudzveidīgs mūziķis. Piemēram, Somijas mūzikas ierakstu balvā viņš ir uzstājies kopā ar Somijas Radio simfonisko orķestri. Jācer, ka arī "Summer Sound" viņš savā kabatā būs sagatavojis kādu pārsteigumu. 

"Kautkaili"

Grupa "Kautkaili" festivālā būs dzirdami jau sestdienas pusdienlaikā. Pagājušajā novembrī grupa izdeva albumu "Personas kods". Tā ir indī mūzika ar personīgiem stāstiem, kas norisinās starp diviem cilvēkiem. Īpašs un veldzējošs ir solistes Kristīnes Pāžes balss tembrs. Klausies un sapņo vaļā acīm! 

"Martas asinis"

Sestdienas pēcpusdienā uz "Extravaganza" skatuves kāps "Martas asinis". Grupa bieži nekoncertē, tāpēc jāizmanto iespēja viņus dzirdēt. "Martas asiņu" mūzika ir poētiska un reizē arī skaudra indīrokmūzika, kas stāsta par bohēmu, cilvēka identitātes meklējumiem. Koncertā varēs gan paklausīties, gan padziedāt līdzi, gan izkustināt ķermeni.

Robin Schulz

Vācu dīdžejs Robins Šulcs būs sestdienas "Summer Sound" galvenais mākslinieks. Viņa stils ir house mūzikas, popa un elektronikas mikss, un Šulcs šobrīd ir viens no spēcīgākajiem Vācijas mūzikas eksporta māksliniekiem. Viens no viņa lielākajiem hitiem, kuru būs dzirdējuši visi, ir "Sugar". 

Raiti nokļūt "Summer Sound"

Festivāla organizatori ziņo – dodoties uz festivālu no Rīgas, apmeklētājiem jārēķinās ar remontdarbiem šosejas Rīga–Liepāja 17. kilometrā. Gaidīšanas laiks varētu būt līdz 10 minūtēm. Ar aktuālo valsts ceļu remontdarbu karti var iepazīties VSIA "Latvijas Valsts ceļi" tīmekļvietnē. Uz "Summer Sound" vedīs īpaši organizēti sabiedriskā transporta reisi: "Lux Express" autobusus, "Vivi" vilcieni un arī "airBaltic" pop-up lidojums. 

"Summer Sound" festivāla labiekārtotā telšu un kemperu pilsētiņa būs atvērta no ceturtdienas, 1. augusta, pulksten 17 līdz svētdienas, 4. augusta, pulksten 15. Telšu pilsētiņa būs aprīkota ar labierīcībām un dušu, būs pieejama arī ēdināšana un bārs, kā arī īpaša ballīšu vieta. Visā festivāla teritorijā papildu drošībai tiks veikta video novērošana.

Vecākiem un bērniem

Arī šogad "Summer Sound" piedāvā bezmaksas apmeklējumu bērniem līdz 10 gadiem  un "Bērnu pilsētiņu", kurā bez vecāku uzraudzības varēs atstāt bērnus no 4 gadu vecuma, šis pakalpojums būs pieejams par papildu samaksu. Šogad "Bērnu pilsētiņas" īpašā stūrītī ir padomāts arī par vecākiem ar pašiem mazākajiem festivāla viesiem – būs iespēja gan apmainīt autiņus un pabarot mazuli, gan atvilkt elpu un atpūsties. Sestdienas rītā, laikā no pulksten 10 līdz 12, mazākos klausītājus un arī viņu vecākus izklaidēs "Pop un roka skolas" audzēkņu priekšnesumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti