Sirsnīgs stāsts par izsalkumu. Grupa «Nielslens Lielsliens» ar singlu «Kokosi» piesaka savu jauno albumu

"Ar šo gaišo deju dziesmu mēs pagarinām savu vasaru," piesakot dziesmu "Kokosi", saka "Nielslens Lielsliens" un Vija Moore. Tas ir trešais singls no šogad izdotā albuma "Negaidīti varoņi", kas tagad pieejams arī audio kasetēs un digitālā formātā.

"Kokosi" ir sirsnīgs stāsts par izsalkumu, viltību, cilvēka apjokošanu un piedošanu, vēsta grupas dalībnieki.

Par dziesmas leģendu mūziķi pauž: "Tu esi dienvidos. Tu esi izbadējies sutoņā, lielā upē. Pārtikas veikals ir dienām tālu. Upei, kur tu peldi ar laivu, tālu otrā krastā ir kokosu palmas. Augstas palmas ar lieliem, sulīgu kokosu ķekariem. Un tu meties airēties tajā virzienā. Aizairējies tu izlec krastā un redzi, ka neesi pirmais. Palmu lapotnē dauzās pērtiķi, tie sit zemē riekstus prieka pēc. Tu izlec krastā, ķer un vāc kokosriekstus. Tā aizraujies ar kokosiem, ka neievēro, ko dara pērtiķi. Tie neģēļi ir ķērušies pie nākamā nedarba - paņēmuši tavu laivu un ir jau gabalā, tālu lielajā upē. Tu sākumā dusmojies, tad saproti, ka laime ir attieksmes lieta, un sāc novērtēt to, kas tev ir. Tev ir saule, siltums, daudz kokosriekstu un neticams stāsts, ko pastāstīt draugiem un katram, ko satiksi. Kad paēd un padzeries, kas atliek tālāk? Atliek dejot balafona un citu Āfrikas instrumentu pavadījumā."

Albums "Negaidīti varoņi" izdots 27. augustā, un iepriekš to jau ieskandinājuši singli "Ēzelis" un "Vijciema lāči", kā arī izpārdots koncerts "Ģertrūdes ielas teātrī", Rīgā.

Ar jaunāko singlu "Kokosi" mūziķi aicina vasarīgās sajūtās atzīmēt "Negaidīti varoņi" izdošanu audio kasetē un digitālajā lejupielādē! Albums lejupielādējams arī bez kasetes iegādes. Ieraksts taustāmā formā būs pieejams grupas koncertos, sazinoties ar grupu sociālos tīklos, kā arī vietnē "Bandcamp" un mūzikas ierakstu veikalos Rīgā.

Grupas «Nielslens Lielsliens» albums "Negaidīti Varoņi"
Grupas «Nielslens Lielsliens» albums "Negaidīti Varoņi"

Grupa "Nielslens Lielsliens" darbojas kopš 2009. gada, un tās sastāvu veido Mareks Kaminskis un Klāvs Kalnačs. Kopš 2021. gada grupa darbojas kopā ar balafonisti, komponisti Viju Moori. "Nielslens Lielsliens" mūzika ir skanīgs "indie", kurā apvienojas tautas un pasaules mūzikas ietekmes, bet albumi ir konceptuāli. Jaunākā albuma "Negaidīti varoņi" desmit dziesmas balstītas stāstos, kurus mūziķi ievērojuši tādos plašsaziņas līdzekļos kā ziņu portāli, sociālie mediji, radio, TV un frizētavas un no tiem iedvesmojušies. Albumā iekļauts arī dziesmas "Ēzelis" remiksu konkursa uzvarētāja Oskara Upenieka darbs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti