Pasaules panorāma

Ukrainā ar bažām raugās uz ASV prezidenta vēlēšanām

Pasaules panorāma

Zīmju valodā. Pasaules Panorāma. Krīzes saasināšanās Tuvajos Austrumos un Krievijas ekonomika

Dziedātāja Adele atvadās no skatītājiem

«Gribu dzīvot savu jauno dzīvi». Atskats uz Adeles atvadu koncertiem Minhenē

Šovasar Minhenē pasaules slavenā un ikoniskā dziedātaja Adele sniedza savu pēdējo koncertu un atzina, ka viņa uz kādu laiku pazudīs no mūzikas skatuves, lai veltītu laiku sev un savai ģimenei. Viņa pēdējo gadu laikā intensīvi uzstājusies un vēlas izbaudīt savu dzīvi ārpus koncertiem un gaismu prožektoriem. Šis lēmums, protams, pārsteidza daudzus fanus.

Adeles koncerti Minhenē kļuva par vienu no lielākajiem mūzikas notikumiem Eiropā šovasar.

Mēneša garumā Adele ir devusi 10 koncertus īpaši veidotā, 80 000 skatītāju ietilpīgā arēnā. Katru nedēļas nogali tos apmeklēja aptuveni 73 000 cilvēku, kopumā pulcējot vairāk nekā 730 000 fanu no visas pasaules​.

"Loģiski saprotams, apakšā ir skaidra ideja, kāpēc tur tiek tērēta nauda, jo ir konkrēts cilvēku skaits, kas tiek atvests uz šīm pilsētām, un otra lieta ir šī atpazīstamība un mārketings," komentēja festivāla "Positivus" rīkotājs Ģirts Majors.

Adeles koncerts Minhenē (02.08.2024.)
Adeles koncerts Minhenē (02.08.2024.)

Viens no koncerta iespaidīgākajiem elementiem bija milzīgais 220 metru garais LED ekrāns, kas Ginesa pasaules rekordu grāmatā tika reģistrēts kā lielākais šāda veida ekrāns pasaulē​. Tas nodrošināja augstas kvalitātes vizuālo baudījumu katram skatītājam neatkarīgi no vietas zālē. Arēna bija aprīkota arī ar speciāli izstrādātu skaņas sistēmu, kas tika plānota tā, lai katra balss nianses un mūzikas instrumentu skanējums būtu dzirdams skaidri un precīzi. Pati koncerta vieta no nulles tika uzbūvēta pilnīgi Adeles vajadzībām.

Mūziķes uzstāšanās tikta pielāgota tā, lai apmierinātu pat visprasīgāko auditoriju. Piemēram, skatītāju un mākslinieku izkārtojums ar 93 metru garu skatuves mēli un 200 metru lielu pusapli ļāva Adelei brīvi pārvietoties pa arēnu un būt blakus saviem faniem visos zāles stūros​.

Pēdējā koncerta vakarā Adele ar asarām acīs pateicās visiem un paziņoja, ka pēc atlikušajiem Lasvegasas koncertiem viņa uz kādu laiku plāno pazust no mūzikas skatuves, lai veltītu laiku sev un savai ģimenei​.

Adeles koncerts Minhenē (02.08.2024.)
Adeles koncerts Minhenē (02.08.2024.)

"Pēdējos septiņus gadus esmu pavadījusi, veidojot sev jaunu dzīvi. Un es gribu to dzīvot. Es gribu dzīvot savu jauno dzīvi, kuru esmu uzbūvējusi. Šie koncerti man paliks atmiņā uz mūžu. Tie apbrīnojamie cilvēki, kas ir nākuši uz koncertiem, neskatoties uz lietu, sauli, pērkonu, zibeni, riskējot ar savu dzīvību. Tās ir lietas, kas satriec manu prātu. Tas ir bijis tik jautri. Liels paldies," sacīja Adele.

Adeles aiziešana nozīmē, ka viņas faniem būs jāpaciešas līdz nākamajiem projektiem, un var paiet gadi, līdz mēs atkal redzēsim viņu uz skatuves vai dzirdēsim jaunas dziesmas. Mūzikas industriju kopumā tas gan īsti neietekmēs.

"Menedžmentam darbs tieši saglabājas, jo tavs vienīgais ienākums nav tikai koncerti," atzīmēja Ģirts Majors. "Viņiem visas lietas, kas ir jāpārvalda saistībā ar ierakstiem, mūziku, blakustiesībām, sponsoriem, tas viss paliek uz ļoti ilgu laiku un to visu pārvalda menedžments."

Adeles koncerts Minhenē (02.08.2024.)
Adeles koncerts Minhenē (02.08.2024.)

Adeles koncerti radīja lielu ekonomisko ietekmi Minhenes pilsētai. Tiek lēsts, ka koncerti ienesa pilsētai vairāk nekā 540 miljonus eiro, jo simtiem tūkstošu cilvēku tērēja naudu vietējās viesnīcās, restorānos un veikalos.

Tagad tikai atliek šķirstīt fotogrāfijas un video savos telefonos un cerēt, ka Adele drīz atgriezīsies ar kaut ko tikpat episku.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti