Viegli eksperimentāli un skaniski mistiski. Rīgā koncertēs itāļu multiinstrumentālists Emiliano D’Auria

25. oktobrī Latvijas Radio 1. studijā rudens koncertsērijā "Art of Riga Jazz" uzstāsies itāļu multiinstrumentālists Emiliano D’Auria, kurš primāri ir pianists ar plašu džeza vērienu. Rīgā tiks prezentēta gluži jauna koncertprogramma, kuras kodols būs topošais Emiliano kvinteta albums "The Baggage Room", stāsta koncerta rīkotāji.

Bruklinas "Bunker Studio" Ņujorkā ierakstītais albums "The Baggage Room" tiks izdots novembrī, un tajā bez paša Emiliano D’Aurias spēlē arī amerikāņu mūziķi: trompetists Filips Dizaks, saksofonists Daina Stīvenss, kontrabasists Riks Rosato un bundzinieks Kveku Sambrijs. Rīgā Emiliano uzstāsies savā itāļu mūziķu pamatsastāvā, kurā spēlē trompetists Luka Akvino, saksofonists Manuels Trabuko, kontrabasists Dario Mirandu un bundzinieks Ermano Barons.

Papildus jaunā albuma nedaudz eksperimentālas ievirzes džeza skaņdarbiem vieni no kolorītākajiem šā brīža Itālijas džezmeņiem piedāvās arī minimālistiski mistisku ceļojumu uz Norvēģijas salām, kur tika ierakstīts pagaidām jaunākais, piektais Emiliano D’Aurias kvinteta albums "First Rain". Kā saka pats komponists, tad mūziķiem, ar kuriem viņš spēlē, piemīt kāda fantastiska īpašība – viņi lieliski spēj klausīties cits citā, kas uzstāšanās un improvizāciju laikā ļauj justies ļoti brīvi un katrreiz radīt unikāla koncerta atmosfēru.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Klavierspēli Emiliano sāka apgūt astoņu gadu vecumā, ietekmējoties no tēva, kurš arī bija mūziķis. D’Auria allaž aizrāvies ar elektronisko mūziku, bijis producents un dīdžejs, un šīs ietekmes ieviesis džeza mūziķa daiļradē. Viņam nav sveša jaunu skaņu meklēšana, kā rezultātā klavierspēles vajadzībām dažreiz, piemēram, tiek izmantoti elektriskajai ģitārai domāti pedāļi.

Tiesa, Emiliano ar laiku sapratis, ka "mazāk ir vairāk", un neaizraujas ar muzikālā skanējuma pārsātināšanu.

Latvijas Radio 1. studijas intīmā atmosfēra ir ideāla vieta, kurā izbaudīt šo viegli eksperimentālo un skaniski mistisko ceļojumu, jo Emiliano allaž uzsvēris, ka īpašu uzmanību pievērš noskaņai konkrētajā vietā un brīdī, rodot ciešu muzikālo kontaktu ar publiku, uzsver koncerta rīkotāji.

Festivāla "Rīgas ritmi" piedāvātā rudens koncertsērija "Art of Riga Jazz" Latvijas Radio 1. studijā norisināsies no 25. oktobra līdz 23. novembrim, un tajā uzstāsies arī poļu izcelsmes kanādiešu pianiste Aleksandra Streliski, kura ir filmmūzikas meistare un kuru uzskata par celmlauzi mūsdienu klasiskās mūzikas pasaulē, un jaunā Eiropas džeza zvaigzne – itāļu pianiste un dziedātāja Frančeska Tandoi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti